Una corrua de patges i carters recolliran els desitjos dels infants

L’entorn de la masia de Can Borrell acollirà del 3 al 5 de gener el Mercat de Reis

Cultura

Un cop passat el Nadal les il·lusions de petits i grans es concentren en l’arribada dels Reis d’Orient. Abans, però, els infants han de fer-los arribar les seves cartes i per això una corrua de patges i carters reials es repartiran pel Baix Vallès per recollir els desitjos dels més menuts. 

A Mollet, del 2 al 4 de gener, un patge reial s’instal·larà a la rambla Balmes, de la mà de Mollet Centre Comercial, de 17 a 20 h. Per la seva banda, a Can Borrell, i organitzat per l’Associació de Comerciants de Can Borrell i Plana Lledó i l’AV de Can Borrell, els més petits podran trobar les carteres reials que dimecres a partir de les 17 h faran una passejada pels comerços de Plana Lledó i Can Borrell, i que del 3 al 5 de gener es podran trobar a la plaça Can Borrell dimecres de 19 a 20.30 h, dijous de 18 a 20.30 h i divendres d’11 a 14 h.

Visita del patge Xumet
Un altre dels personatges que no pot faltar al Nadal molletà és el patge Xumet, que arriba cada any a Mollet uns dies abans de Reis. És el patge més jove de Ses Majestats i l’encarregat de recollir tots els xumets dels nens i de les nenes valents i que ja es fan grans.

Del 2 al 4 de gener, es trobarà a la rambla Fiveller, a partir de les 18.30 h, gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament, l’AV Riera Seca i l’AMPA de Lestonnac. Dijous 4 de gener l’Associació de Paradistes del Mercat Municipal el convidaran a passejar-se pel Mercat a partir de les 17 h.

A la Llagosta, l'Agrupació Sardanista i la Fundació Agrària i Cultural han convidat al Patge Reial per recollir les cartes dels nens i les nenes i lliurar-les als Reis Mags d'Orient. Serà aquest dimecres i dijous a partir de les 18 h a la Fundació Agrària i Cultural. També dimecres, l'Asociación Rociera Andaluza de la Llagosta recollirà les cartes dels més petits per als Reis d'Orient.

A Sant Fost, el patge de Ses Majestats els Reis d’Orient visitarà diferents punts del municipi per atendre els menuts del poble i recollir les seves cartes.

Acompanyant-lo, hi haurà els seus ajudants, nois i noies del Voluntariat de Sant Fost, amb els que pintaran i muntaran els fanalets de Reis que il·luminaran la Cavalcada. En concret, el patge estarà de 17 a 19 h, dimarts a la Biblioteca, dimecres al CEM Can Lladó i dijous a la masia de Mas Llombart. 

A Martorelles, dimecres (17 h), l’Envelat acollirà una festa amb espectacle i berenar per donar la benvinguda al patge reial i a la patge Xumeta, una activitat a càrrec del Ball de Gitanes i els Gegants de Martorelles. 

Mercat del Regal a Can Borrell
L’esperit nadalenc inundava el cap de setmana la plaça de Can Borrell amb la celebració del Mercat del Regal, que va comptar amb parades d’articles i productes de tot tipus.

A més, dissabte, els més petits van poder fer cagar un tió gegant que es va instal·lar a la plaça, dues activitats organitzades per l’Ajuntament, l’Associació de Comerciants de Can Borrell i Plana Lledó i l’AV.

Del 3 al 5 de gener, la mateixa plaça acollirà la Fira de Reis, oberta dimecres de 15 a 21 h; dijous de 10 a 22 h i divendres de 10 a 15 h.
 

Edicions locals