El peatge de la C-33 s'encareix dos cèntims

Els turismes i vehicles lleugers paguen 1,63 euros per passar la barrera

Societat

El peatge de la C-33 a la Llagosta s'ha apujat dos cèntims respecte a les tarifes de l'any passat. Així, els vehicles lleugers paguen des d'aquest dilluns 1 de gener 1,63 euros.

Des d'aquest dilluns el peatge de la C-33, gestionada per l'empresa Invicat del grup Abertis (antiga Acesa) costa 1,63 euros enlloc dels 1,61 euros de 2017. Per als vehicles pesats de categoria 1, el preu passa de 2,60 euros a 2,63 i per als de segona categoria, s’incrementa de 3,27 euros a 3,31, quatre cèntims més. La via uneix Barcelona amb l'AP-7 i és de titularitat de la Generalitat en el tram entre Barcelona i Montmeló. De Montmeló a Granollers és de titularitat estatal.

Des de l’1 de gener de 2012 i a càrrec del pressupostos públics, la Generalitat de Catalunya aplica a la xarxa de la qual és titular un sistema de descomptes generals acumulatius per bonificar la mobilitat obligada i els comportaments eficients dels usuaris, és a dir, la recurrència en els trajectes (30%), l’alta ocupació (40%) i les baixes emissions dels vehicles (30%).

Podeu consultar les tarifes i bonificacions aquí
 

Edicions locals