La Plataforma per la Sanitat critica l'obertura del servei de medicina esportiva a l'Hospital

L'entitat considera que la unitat és un "intent de privatitzar" àrees del centre hospitalari

Societat

La Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública del Baix Vallés ha emès un comunicat en què critica la posada en marxa d'una unitat especialitzada en medicina esportiva a l'Hospital de Mollet. El servei serà privat i l'entitat considera que aquest és "un intent de privatitzar" àrees del centre hospitalari.

El passat 19 de desembre la Fundació Sanitària Mollet (FSM) va anunciar l’obertura d’una unitat de medicina esportiva privada dins de les instal·lacions de l’Hospital de Mollet del Vallès, que es posaran en marxa l'11 de gener. Aquesta unitat, que serà gestionada de manera íntegrament privada, segons va informar la direcció de la Fundació Sanitària Mollet, comptarà amb la col·laboració d’especialistes de l’Hospital i, en no estar finançada per la Generalitat de Catalunya, haurà de ser sufragada pels propis usuaris.

La Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública del Baix Vallés ha volgut manifestar el seu "absolut rebuig a qualsevol intent com aquest de privatitzar alguna àrea de l’Hospital de Mollet", apunten en un comunicat. El col·lectiu apunta que l'Hospital és "un espai 100% públic" i denuncia "la utilització dels recursos materials i humans de l’Hospital per contribuir al benefici de les empreses que intenten fer del dret universal de la sanitat un simple negoci". "Ens postulem indubtablement en contra d’obligar als usuaris a pagar per un servei mèdic que hauria d’estar garantit per les institucions públiques i no per corporacions privades", diu la plataforma.

Per la seva part, els responsables de la FSM, en la presentació de la unitat, van explicar que la medicina esportiva és una especialitat que actualment no es troba dins la cartera de serveis que contracta la Generalitat de Catalunya als centres sanitaris.

 

Edicions locals