TV3 cancel·larà el programa 'Tarda oberta' presentat per la molletana Ruth Jiménez

La suspensió és una de les mesures que pren la Corporació per fer front a la reclamació de l'IVA de les subvencions

Societat

TV3 eliminarà de la graella el programa Tarda oberta produït per Mediapro i presentat per la molletana Ruth Jiménez. Segons la direcció de TV3, la decisió de la cadena arriba com a conseqüència del canvi de política del ministeri d’Hisenda, dirigit per Cristóbal Montoro, que reclama a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals 167 milions d’euros per l’IVA de les subvencions de la Generalitat entre els anys 2015 i 2017.

El magazín va substituir Divendres al setembre i era una de les apostes de la nova temporada de la cadena per remuntar la deriva a la baixa de la graella.

La situació econòmica ha obligat TV3 a replantejar-se les despeses en continguts per al 2018, cosa que afectarà bàsicament la producció externa. Segons el director de TV3, Vicent Sanchis, "tota la programació quedarà afectada. Comencem per ‘Tarda oberta’ però seguiran produccions associades i pel·lícules comprades
Estem intentant fer-ho d’una manera gradual. Es notarà menys al principi, però a partir del març i l’abril es notarà en tota la programació externa i en programes de màxima audiència", assegura.
 

Edicions locals