Tot esperant Melcior, Gaspar i Baltasar

El Reis d'Orient es passejaran per tots els municipis del Baix Vallès

Cultura

Aquest divendres arriba una de les nits més màgiques de l’any, la de l’arribada dels Reis d’Orient, que com cada any es passejaran per carrers i places del Baix Vallès abans de deixar tots els regals a grans i petits.

A Mollet, un any més, els Reis Mags arribaran en tren a l’estació de Mollet-Sant Fost a les 18.24 h. Allà, Ses Majestats pujaran a les carrosses i començaran la Cavalcada seguint el mateix recorregut dels darrers anys: carrer de Berenguer III, avinguda de la Llibertat, plaça Major, avinguda de Burgos, avinguda de Jaume I i avinguda d’Antoni Gaudí.

A la cavalcada hi haurà les carrosses de l’Estrella, del Patge Xumet –amb efectes de llum, so i fum-, del Carter Reial, dels tres Reis, i el camió Carboner, els camions dels bombers i les ambulàncies. Durant la desfilada, les carrosses estaran acompanyades pels tambors del Centre Aragonès, del Centre Cultural Andalús i l’Associació Musical Pau Casals.

En total hi participaran 300 persones, hi haurà 90 quilos de carbó i es llençaran 1.650 quilos de caramels aptes per a celíacs. A més, segons l’Ajuntament, no són transgènics i els colorants són d’origen natural.

El lliurament de les claus de la ciutat es farà a la plaça Major, davant de la Casa de la Vila, amb la presència de l’alcalde de Mollet, Josep Monràs, i amb una coral formada per 60 alumnes de tercer i quart de primària del col·legi Lestonnac.

A Parets, la cavalcada, organitzada per l’Ajuntament i l’Agrupament Escolta i Guia Sant Jaume, sortirà a les 17.30 h de Can Vila, i tindrà dues parades on es farà recollida de cartes: sobre les 18 h, a la plaça Marcer , i sobre les 19 h, a la plaça de la Vila.

A la Llagosta, a partir de les 18 h, s’iniciarà el recorregut de la comitiva reial que passarà per diferents carrers de la Llagosta fins arribar a la plaça d’Antoni Baqué. A partir de les 19.30 h, els Reis rebran a tots els nens i nenes que vulguin saludar-los personalment i lliurar-los les seves cartes. A més, el Patge Xumet recollirà els xumets dels infants que vulguin lliurar-los als Reis d’Orient.

A Sant Fost, la rua sortirà de la plaça Esbert a les 17 h i recorrerà els carrers Sant Antoni, Sant Eduard, la plaça del Pi, Roser, Riera Sunyer, les avingudes Emili Monturiol, Catalunya (Can Coromines), Sant Jeroni i Catalunya, i pujarà per la carretera B-500 fins a la plaça de la Vila. Allà, cap a les 19 h, es farà la Gran Rebuda Màgica, en què, tots els nens encendran els fanalets i gaudiran de l’espectacle de música i ball d’Assaig espai de dansa i arts escèniques. Després de la Gran rebuda, els Reis atendran tots els nens que vulguin entregar la carta.

A Martorelles, a les 17 h, Ses Majestats seran rebuts pels membres del consistori a l’Ajuntament, des d’on, a les 17.30 h, començarà la cavalcada. A les 18 h arribaran  a l’escenari de l’avinguda d’en Piera on faran una parada.

Mentrestant, a les 18.30 h començarà l’animació a la masia de Carrencà amb la vista del patge Xumet i a les 19 h hi arribaran Melcior, Gaspar i Baltasar, que recolliran les cartes dels més menuts. A les 19.30 h hi haurà xocolata desfeta per a tothom i a partir de les 21 h, al Celler de Carrencà, hi haurà repartiment de joguines per a tots aquells que s’hagin inscrit prèviament.

A Santa Maria de Martorelles, els tres Reis d’Orient recolliran les cartes dels més petits del poble. A les 18 h sortiran de la pedrera en direcció a la plaça Joan Matons, on per fer més curta l’espera, des de les 17 h hi haurà una xocolatada. A més, hi haurà  música en directe, pa torrat i rom cremat.
 

Edicions locals