La Cursa de Sant Vicenç consolida els dos recorreguts

S'esperen uns 1.000 inscrits entre les dues curses

Esports

El dia 28 es disputarà a Mollet la 19a Cursa Popular Sant Vicenç - 8è Memorial Jordi Solé Tura emmarcada dins la Festa Major d'hiver. Avui s'ha fet la presentació a la Sala de Govern de l'Ajuntament a càrreg de Mireia Dionisio, primera tinent d'alcalde, i dels representats del Club Atlètic Mollet, Miguel Ángel Catalán i Rogelio Vera, director tècnic de l'entitat.

La cursa, igual que l'any passat, tindrà dos recorreguts, un de 5 quilòmetres i un de 10. "L'any passat vam fer la prova del circuit curt i va funcionar molt bé, tant que els corredors ens han demanat que ho repetíssim", afirma Vera. Els corredors que decideixin fer el traçat curt correran per un circuit íntegrament urbà per dins de la ciutat de Mollet, mentre que els que s'aventurin amb el gran, passaran els primers 4,5 quilòmetres sobre asfalt i la resta pels camins i corriols de Gallecs. "Per mi és una de les curses més boniques de Catalunya", diu el director tècnic, que va voler remarcar que "tot i que cada any hi ha més curses, la nostra ja té un nom i ens mantenim sempre amb el mateix nombre de corredors". La versió de 5 quilòmetres també ha ajudat a augmentar el nombre de corredors que s'apunten i a fer que la cursa arribi a un públic més ampli.

S'espera que hi participin uns 1.000 atletes, tot i que el sostre d'inscripcions està marcat en 1.500, repartides en un miler per la cursa de 10 quilòmetres -l'any passat s'hi van apuntar 800 corredors- i 500 per a la de 5 -al 2017 n'hi va haver 220-. L'entitat també ha volgut tenir paraules de reconeixement cap als voluntaris que ajuden a organitzar la prova i que sense ells no seria possible. "Són pares, mares, gent del club i altres que han tingut vinculació amb nosaltres però que ja no la tenen, com el que marca el ritme amb la bicicleta, que cada any ve d'Eivisa per fer-ho", explica Catalán. Actualment hi ha uns 200 inscrits, ritme normal segons la organització, ja que "es una prova que la gent no s'hi apunta amb massa antelació".

Des de l'ajuntament s'ha volgut remarcar la importància de la cursa ja que "reflecteix el nostre compromís amb l'esport, no només perquè l'esport és salut, sinó també com un element de cohesió social", ha subratllat Dionisio. 

Música als quilòmetres més durs
"Les pujades del quilòmetre 4 i del 9 són les més complicades", diu Vera, per aquest motiu han decidit instal·lar dos equips de música que ajudaran a fer més suaus les rampes. La prova acabarà a les pistes d'atletisme, amb una volta que els corredors agareixen. "A tothom li agrada fer-la perquè hi ha tot el públic animant i hi ha molt poques curses que acabin així".
 

Edicions locals