El comerç confia en les rebaixes per millorar la campanya de Nadal

Les associacions comercials molletanes aposten per una campanya atractiva basada en el producte

Economia

Diumenge va començar un any més, com és habitual després de Reis, el període de rebaixes d’hivern al comerç, especialment per a les grans cadenes i grans establiments comercials aprofitant que era una de les jornades anuals en què es permet l’obertura en diumenge o festiu.
 

El petit comerç va afegir-s’hi majoritàriament dilluns, tot i que alguns, sobretot franquícies, van començar a oferir descomptes el 2 de gener. Des que el govern espanyol va liberalitzar el sector comercial i va eliminar les dates tradicionals d’inici de rebaixes, el 7 de gener i l’1 de juliol, cada vegada són menys clars els períodes en què el comerç rebaixa els seus productes, si bé la majoria manté els dos clàssics períodes anuals per buidar els estocs abans de l’inici de la nova temporada.

A Mollet, les associacions de comerciants esperen que les vendes d’aquests dies compensin el descens que han detectat en l’activitat comercial durant la campanya de Nadal. “Al desembre les vendes van baixar força respecte a l’any passat”, explica Susanna Comellas, de l’Associació de Comerciants de Can Borrell i Plana Lledó. “No sé si és per por o per prudència, però no hem tingut la campanya que ens esperàvem”, lamenta.

Per això, apunta Comellas, “hem de fer una campanya atractiva per als clients, sobretot pel que fa al servei, l’atenció i els productes més que no pas en grans descomptes que el petit comerç no pot assumir”, diu.

Daniel Olària, com a botiguer de Mollet Centre Comercial, explica que, igual com va passar durant les festes de Nadal, enguany la campanya de rebaixes comença d’una manera “més tranquil·la i relaxada”, ja que “ara ja no hi ha quatre dies forts de consum com hi havia abans, sinó que tot queda molt més repartit”.

Olària també assenyala que “a diferència d’uns anys enrere, ara hi ha qui pot comprar i qui no”, una tendència que “s’ha notat molt els tres últims anys”, diu.

Deu festius oberts a l’any
Generalitat, Ajuntament i sector comercial ja han determinat quins són els dies festius de 2018 que les botigues poden estar obertes al públic. En total seran 10 festius, que, principalment es concentraran durant el desembre.

Així, els dies festius que els establiments poden obrir al públic són el 7 de gener, l’1 de juliol, el 12 d’octubre, l’1 de novembre i el 6, 8, 16 i 23 de desembre. A més, al calendari s’hi afegeixen dos dies més que fixa cada municipi. En el cas de Mollet seran el 2 i el 30 de desembre per mirar d’aprofitar al màxim la campanya de Nadal. 
 

Edicions locals