Comença la festa major d'hivern de Sant Vicenç a Mollet

L’actuació de l’esbart, la trobada gegantera, el ball dels diables i les activitats esportives, entre d’altres, cites ineludibles

Cultura

Com cada any a finals de gener, Mollet s’endinsa en la festa major d’hivern coincidint amb Sant Vicenç, patró de la ciutat, que se celebra el dia 22. Per això, des d’aquest divendres i fins al dia 28 la ciutat viurà un munt d’activitats pensades per a tots els gustos en què destaquen, entre d’altres, les organitzades per les entitats, el tradicional concurs de fotografia, una nova edició de la revista Notes, la festa de Ràdio Mollet, la Nit de l’Esport i la Cursa Popular del Club Atlètic Mollet.

El tret de sortida de la festa d’enguany serà aquest divendres (19 h) a la Marineta amb la inauguració de l’exposició de les millors imatges del 23è Concurs de Fotografia i el lliurament de premis.

Enguany s’han presentant 101 imatges –29 més que en l’edició anterior– captades per 35 persones procedents de Mollet, Martorelles, Palau-solità i Plegamans, Santa Perpètua, Rubí i Banyoles i que opten als premis en les categories de tema lliure, Mollet, autoretrat a Mollet selfie i participant local.

També aquest divendres hi haurà un concert de blues, jazz i boogie-woogie a càrrec del virtuós del piano i compositor Lluís Coloma.

Amb tot, el gruix de la programació es concentrarà entre el 19 i el 22 de gener. Entre d’altres, hi ha previst un taller infantil de manualitats a Can Mulà o la presentació del diari de l’Aparador: LF2/Traspàs, de Jordi Ferreiro, al Centro Cultural Andaluz.

Dissabte, les colles de Morats i Torrats, l’Esbart i el Ball de Diables seran els protagonistes de la gresca, entre d’altres, amb la cercavila i el ball del Moll Fer, l’actuació de l’Esbart Dansaire i un complet espectacle de foc amb la despertada d’en Beliac i la lluita entre en Vicenç i el Moll Fer entre d’altres. 

Nova trobada gegantera
Diumenge 21 al matí serà el torn de la plantada i la cercavila dels gegants participants en la 24a Trobada de Gegants –procedents del barri de Sant Josep (Hospitalet), el Masnou, Montcada i Reixac, el Pont de Vilomara i Rocafort i Sant Adrià de Besòs–, i també d'una audició de sardanes a càrrec de Tradicions i Costums. 

Dilluns 22, dia del patró, es presentarà com és tradició una nova edició –la 33a– de la revista Notes a càrrec del Centre d’Estudis Molletans, i se celebrarà al Mercat Vell la 37a Festa de la Ràdio amb el lliurament dels premis Micròfon i Notícia de l’Any. A més, el mateix cap de setmana, el Museu Abelló i Casa del Pintor ha organitzat tres jornades de portes obertes i una visita comentada a l’exposició Abelló, un tast.

Finalment, l’últim cap de setmana de gener també hi haurà activitats, com una hora del conte infantil i la 25a edició de la Nit de l’Esport –divendres 26–; un recital poètic a càrrec de l’Associació Cultural Grup 7 Plomes i una exhibició de balls de saló amb el grup Sergi&Betty a càrrec de l’Associació de Ball de Saló –dissabte 27–.

Per cloure la festa major, diumenge 28 es disputarà la 19a Cursa Popular de Sant Vicenç - 8è Memorial Jordi Solé Tura, i l’església de Sant Vicenç acollirà un concert coral a càrrec de la coral Cipsella de Sant Feliu de Guíxols i la coral el Clavell de Mollet.
 

Edicions locals