Dispositiu de seguretat a l'AP-7 i la C-33 pel risc de nevades

L’operatiu compta amb 300 professionals i 39 màquines llevaneus

Societat

Autopistas, companyia del Grup Abertis, ha activat un dispositiu de seguretat vial a les autopistes que  gestiona a Catalunya: AP-7 (La Jonquera-Tarragona), C-32 (Castelldefels-Vendrell), C-33 (Barcelona-Montmeló) i AP-2 (Saragossa-Mediterrani), per fer front a les nevades que s’esperen al llarg d’aquesta nit i matinada.

En total, l’operatiu compta al voltant de 300 professionals i 39 màquines llevaneus preparades per tractar a calçada i intervenir en cas necessari. El dispositiu es coordina des del Centre d’Operacions i Seguretat Viària de Granollers, a Barcelona, que monitoritza el tràfic d’aquestes vies les 24 hores del dia i els 365 dies de l’any.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya s’esperen temperatures sota zero i nevades a tot Catalunya, assolint els propers dies cotes de neu fins al nivell de mar. Davant aquestes previsions, Autopistas posa en marxa aquest dispositiu amb l’objectiu de garantir la seguretat dels conductors, i aconsella extremar la precaució en la conducció i preparar amb antelació dels desplaçaments.

Tanmateix, Autopistas posa a disposició de tots els usuaris informació en temps real que s’ofereix als conductors per tal que coneguin de primera mà qualsevol incidència que es produeixi a la via. Per tot això, l’AP-7, l’AP-2, la C-32 i la C-33 compten amb 115 panells informatius que es troben a tots els accessos i enllaços de l’autopista, un telèfon d’atenció al client (902 20 03 20/934 927 827), la pàgina web www.autopistas.com, un chat on-line, canals de Twitter i Linkedin i l’app, autopistas en ruta, que s’ha actualitzat i millorat recentment per oferir la informació del trànsit en un clic.

Consells de seguretat viària
En cas de trobar neu o neu compacta a la calçada, Autopistas recomana reduir lentament la velocitat i evitar frenar bruscament. Si no es pot seguir el viatge s’ha d’intentar no abandonar mai el vehicle a la calçada. Cal buscar una zona de detenció momentània o una àrea de servei, i avisar al Centre d’Operacions i Seguretat Vial des d’un pal SOS o a través del 902 200 320 / 934 927 827 i ara també a través de l’App ‘Autopistas en Ruta’. Si els equips de vialitat de la companyia estan actuant es recomana per pròpia seguretat i per la de la resta de conductors reduir la velocitat i mai avançar a les màquines llevaneus.

Així mateix, la companyia recomana augmentar la distància de seguretat i circular sempre pel carril de la dreta i canviar només per avançar un altre vehicle que es desplaci a menor velocitat.

Edicions locals