El rei Carnestoltes porta un any més la disbauxa a Mollet

Una quinzena de comparses s’inscriuen a la rua, que repartirà més de 3.000 euros en premis

Cultura

La pluja no va respectar diumenge passat l’arribada del Carnestoltes i tot el seu seguici. Amb tot, el rei de la disbauxa ja es troba a la ciutat i aquest cap de setmana omplirà de colors, disfresses i música els carrers de Mollet.

Aquest divendres al vespre, la comissió Manyó ha preparat per primer cop un ball del barraló nocturn, que es farà a partir de les 19 h a la plaça Prat de la Riba, on hi haurà una festa amb música en directe.

Ja dissabte, el rei Carnestoltes visitarà el Mercat Municipal per després passar a fer un tast de l’escudella de carnaval que un any més, i ja en són 21, prepara el Casal Cultural i que es repartirà a la rambla Balmes a partir de les 12 h. Més de 500 racions d’escudella que es repartiran gratuïtament.

A les 16 h serà el torn dels més petits amb la festa dels esplais Tuareg i Xivarri al parc de Can Mulà. També a la tarda, el Casal acollirà el tradicional ball de carnaval i a partir de les 18 h les colles de Morats i Torrats faran el ja típic Corre Mam Teca, una cercavila amb botifarrada amenitzada per la xaranga Tirant lo Band, que començarà a l’escultura del lector de premsa de Rambla Nova fins arribar al Mercat Vell, on a partir de les 22.30 h es farà una festa jove de carnaval amb concurs de disfresses. La música anirà a càrrec de dj Maceta Reggae Beat Sound i dj Juma.

Diumenge (12 h), el parc de les Pruneres acollirà la festa infantil de difresses amb la cia. Més Tumàcat.

La rua, diumenge
Enguany, la rua de carnaval sortirà a les 16.30 h de l’avinguda Gaudí i continuarà per l’avinguda de Jaume I. Tot seguit passarà per l’avinguda de Burgos, l’avinguda de Badalona i acabarà, com sempre, a la plaça de Pau Casals. Es tracta d'un circuit modificat a última hora per evitar passar per avinguda Llibertat, on hi ha un tram de vorera tancada per l'ensorrament al Tabaran.

Enguany són quinze les comparses inscrites a la rua de Mollet, que premiarà les tres millors locals –amb 800, 400 i 200 euros–; les dues millors de fora de Mollet –800 i 400 euros–, i la millor infantil –250 euros–. A més, es concedirà un premi de 100 euros a les entitats molletanes participants.

Els premis es donaran a la plaça Pau Casals en acabar el judici del Carnestoltes, un espectacle a càrrec de la cia. Carnamolles i del Ball de Diables de Mollet.  

Per acabar la setmana carnavalesca, dimecres (17.30 h) al Mercat Vell i la plaça Prat de la Riba acolliran dimecres de cendre el tradicional enterrament de la sardina, que comptarà amb la col·laboració de Carnamolles, l’AV de la Fira d’Artesans i el grup de saxos de l’Escola de Música. 
 

Edicions locals