Augmenta un 10% el nombre de molletans que fan esport habitualment

L'increment es deu a les activitats que s'han realitzat durant 2017, quan el municipi ha estat Ciutat Europea de l'Esport

Esports

L'Ajuntament ha fet balanç de 2017 en el marc de Mollet com a Ciutat Europea de l'Esport. L'alcalde, Josep Monràs, i tot l'equip que ha fet possible les activitats que s'han dut a terme durant l'any passat al municipi, han valorat el resultat com a "molt positiu i hem marcat un abans i un després. Som un model per a la resta de ciutats que han presentat candidatura després de nosaltres".

L'alcalde ha volgut remarcar que s'ha complert l'objectiu que s'havien marcat, com era el d'augmentar el nombre de persones que practiquen esport de manera habitual. "Quan vam presentar el projecte, sabíem que on havíem d'incidir més era en l'educació, els valors, l'esport base i la formació, i és el que hem fet".

Gràcies a totes aquestes activitats, s'ha augmentat en un 10% la població que practica esport habitualment. "No és tant a nivell de federats, on tenim una estructura estable, sinó de la gent que fa esport com a lleure. El que volem és que ara es transformi en un hàbit que els ajudi a millorar la salut", ha explicat Monràs.

L'alcalde també ha volgut destacar les "150 persones que s'han beneficiat de la recepta esportiva", un programa, pioner a Catalunya, que s'ha fet en col·laboració amb el Servei Català de la Salut. "L'esport és beneficiós per a moltes dolències, i és una manera d'estalviar en medicaments i millorar la qualitat de vida. Crec que hauria d'estar normalitzada en el sisitema sanitari", explicava Josep Monràs.

Durant l'any s'han fet més de 100 activitats per potenciar l'esport a la ciutat. "Algunes d'elles són noves, altres s'han internacionalitzat, com la Molletense Cup, però l'objectiu és que moltes d'elles vagin més enllà i segueixin al llarg del temps", com els Escacs a les Escoles o els convenis amb la Fundació Aíto García Reneses o el Futbol Club Barcelona.

Mollet té 19.800 persones que practiquen regularment esport (un 10% més que al 2016), hi ha 6.000 esportistes federats, 36 entitats esportives de 18 disciplines diferents i disposa de 276 espais per a la pràctica esportiva.
 

Edicions locals