Els jubilats i pensionistes de Mollet es manifestaran dijous en defensa de les pensions

L'acte informatiu 'Salvem les pensions' aplega més de 200 persones a la Sala Fiveller

Societat

Els jubilats i pensionistes de Mollet es mobilitzaran dijous (18 h) en defensa de les pensions públiques en una manifestació que recorrerà l'avinguda Llibertat entre Prat de la Riba i el nou Ajuntament. L'objectiu és reivindicar el dret de les persones grans a percebre unes pensions justes i dignes que s'adeqüin al cost de la vida.

La Comissió de Jubilats i Pensionistes de Mollet ha convocat per aquest dijous (18 h) una manifestació unitària –a la qual estan cridats a participar-hi veïns, partits, sindicats i entitats– per rebutjar "l'increment miserable del 0,25% de les pensions" i reivindicar un augment digne que no suposi perdre poder adquisitiu any rere any.

La mobilització es va presentar en l'acte informatiu Salvem les pensions que divendres passat va omplir la Sala Fiveller i que va comptar amb les intervencions dels diputats d'En Comú Podem al Congrés Joan Mena i Aina Vidal. Els diputats van carregar contra els governs que "han tingut diners per rescatar bancs i autopistes, que han autoritzat uns augments escandalosos de la llum, l'aigua i el gas i que han reduït les pensions un 7% els últims anys".  

Vidal va defensar la viabilitat del sistema actual de pensions públiques i va culpar la reforma laboral del PP de la precarietat actual dels salaris i els llocs de treball, que fa que "les aportacions dels treballadors a la caixa de les pensions siguin també precàries”. En aquest sentit, Vidal assegurava que "la Seguretat Social no és un regal ni un privilegi, és un dret forjat al llarg de tota una vida treballant". 

La Comissió de Jubilats i Pensionistes de Mollet calcula que a Mollet hi ha uns 8.000 pensionistes, que "equival a 6.000 o 7.000 famílies que pateixen aquesta precarietat".

Una reivindicació general
El 15 de gener desenes de persones van concentrar-se davant de diversos ajuntaments del Baix Vallès per protestar per la pèrdua de poder adquisitiu dels jubilats arran de l’escassa pujada de les pensions, que se situa en el 0,25% anual, molt per sota de l’augment de l’IPC.

En aquest sentit, la plataforma unitària de jubilats de Catalunya, amb representants del Baix Vallès, ha entregat a l’Institut Nacional de la Seguretat Social de Barcelona 10.000 signatures contra la situació actual de les pensions. 
 

Edicions locals