ERC estrena un documental sobre l'1-O a Mollet

El document de 45 minuts, enregistrat per Mariona Rabasa, recull imatges i testimonis del referèndum a la ciutat

Política

El Mercat Vell acollirà dijous 22 de febrer (19 h) l’estrena d’Octubre. El referèndum que va canviar un poble, un documental realitzat per Mariona Rabasa, llicenciada en Comunicació Audiovisual, i produït per la secció local d’ERC a Mollet on es vol retre un homenatge a totes les persones que van fer possible la realització del referèndum de l’1 d’octubre a Mollet.

Durant 45 minuts les imatges i els testimonis dels molletans i molletanes van narrant els fets ocorreguts des del 24 de setembre al 27 d’octubre, dies abans del referèndum i fins després de la declaració de la república al Parlament de Catalunya el 27 d’octubre, amb especial èmfasi amb l’1 d’octubre.

Així mateix s’ha fet una edició limitada en DVD del documental que es posarà a la venda el mateix dia de l’estrena, el 22 de febrer. Els guanys aniran a l’Associació Catalana pels Drets Civils, una associació creada com a plataforma per donar suport econòmic a les 15 famílies dels represaliats i represaliades pel govern espanyol (tant dels qui són o han estat a la presó, com dels qui són a l’exili) i també, "per denunciar tots els casos en què aquest govern, a través dels jutges espanyols, està violant els drets civils dels ciutadans i ciutadanes", apunten des d'ERC.
 

Edicions locals