L'Associació de Veïns de Santa Rosa, millor comparsa local del carnaval de Mollet

La rua de carnaval reuneix més de 1.300 participants a Mollet

Cultura

El cap de setmana de carnaval a Mollet ha estat més concorregut que en edicions anteriors. Entre les activitats tradicionals d'aquestes dates hi ha hagut un any més l'escudellada popular del Casal, el ball del barraló, la festa infantil de disfresses i la rua, enguany amb 16 comparses i més de 1.300 participants.

La festa més esbojarrada de l'any ha viscut un cap de setmana concorregut a Mollet. Enguany han destacat activitats com el ball del barraló nocturn, divendres al vespre, a Prat de la Riba; la visita del rei Carnestoltes al Mercat Municipal; la 21a edició de l'escudellada popular del Casal Cultural –amb més de 500 racions d’escudella repartides gratuïtament–;  i la festa dels esplais Tuareg i Xivarri al parc de Can Mulà.

També el ball de carnaval del Casal; la cercavila Corre Mam Teca de les colles de Morats i Torrats i la festa jove amb concurs de disfresses i música de dj, així com la festa infantil de disfresses i la tradicional rua pels carrers del centre en la qual van participar-hi enguany fins a 16 comparses, la majoria de Mollet però també de la Llagosta i Montcada i Reixac, i van participar-hi 1.356 persones, gairebé 300 més que l’any passat.

Acabada la rua de carnaval es va celebrar el judici del rei Carnestoltes a càrrec de la cia. Carnamolles i del Ball de Diables, i tot seguit, l’Ajuntament de Mollet i empreses de la ciutat van premiar les millors comparses que van participar a la festa.

Premis a les millors comparses
El primer premi Ajuntament de Mollet a la millor comparsa local (800 euros) va ser per a l'Associació de Veïns Santa Rosa, per Geometria en moviment. El segon premi Ajuntament de Mollet a comparsa local (400 euros) va ser per a l'Associació Juvenil Esplai Tuareg per L’Esplai Temps; i el tercer premi JFG Car Àudio a comparsa local (200 euros) va ser per al Centro Cultural Andaluz per Dama de Corazones.

Altres distincions van ser el premi Mobles Chacón a la millor comparsa juvenil (250 euros) per a l'AMPA Escola Joan Abelló, per El Món de la Màgia; el primer premi So i Llum JC a la millor comparsa de fora de Mollet (800 euros) per a La Room Escola de Dansa de la Llagosta per Fantasy Fauns i, finalment, el segon premi Q-Am Produccions a la millor comparsa de fora de Mollet (400 euros) per al Grup Endansa, de Montcada i Reixac, per Caçadors de Bruixes.

L'enterrament de la sardina, dimecres
El carnaval molletà d'enguany es tancarà aquest dimecres amb l’enterrament de la sardina, a les 17.30 h al Mercat Vell, i amb la cercavila de dol fins a la plaça de l’Artesania, organitzat per l’Ajuntament amb la col·laboració de Carnamolles, l’AV de la Fira d’Artesans i el Grup de Saxos de l’Escola Municipal de Música i Dansa.
 

Edicions locals