Canviem Mollet reclama mesures per recuperar el Tabaran

La formació considera prioritari salvar un dels emblemes històrics de la vida cultural i teatral de Mollet

Societat

Arran de l'esfondrament de part de la coberta de l'edifici del Tabaran, dijous passat, Canviem Mollet ha denunciat l'estat "d’abandonament i deixadesa d’aquest emblemàtic edifici" del centre de la ciutat i ha reclamat "voluntat política i que es duguin a terme els estudis i les mesures tècniques necessàries" per tal de recuperar el Tabaran.

Canviem Mollet ha recordat que el Tabaran va ser construït el 1919 per la Teneria com a cooperativa de treballadors per a equipaments culturals, i que a partir de llavors va esdevenir un teatre, un economat i un centre social que va suposar "un importantíssim eix cultural de Mollet". "Per això i pel seu indubtable valor històric", apunta el principal grup de l'oposició, "considerem vital i imprescindible sanar-lo i recuperar-lo com el centre cultural i teatral que la nostra ciutat necessita".

Canviem Mollet recupera així una proposta que l’any 2003 ja havia fet l’Entesa per Mollet, "refer-lo al llarg del carrer Lluís Duran conservant tot l’edifici, façana i interior". La formació indica que el nou Tabaran també ocuparia un tros de l’actual Pista Trèvol, que es traslladaria i separaria el teatre del bloc d’habitatges que caldria construir a la cantonada de l’avinguda Llibertat amb el carrer Pau Claris per reubicar-hi els negocis afectats.
 

Edicions locals