Elpidio José Silva: 'El PP és captiu d'un milió i mig d'ultres encapçalats per Aznar'

L'exjutge omple el Casal Cultural de Mollet en una xerrada organitzada pel col·lectiu d'Àvies i Avis per la Llibertat de Mollet

Política

El jurista Elpidio José Silva, actualment inhabilitat com a jutge, va omplir el Casal Cultural dimarts al vespre en una xerrada organitzada pel col·lectiu d'Àvies i Avis per la Llibertat de Mollet. Silva va fer un repàs de la situació política actual i va respondre els dubtes dels assistents a l'acte, unes 150 persones.

"La democràcia està congelada, a Catalunya i Espanya". Aquesta és una de les idees que va expressar Elpidio José Silva en la seva xerrada a Mollet. L'exjutge va contextualitzar el moment polític actual remuntant-se a l'època de la Transició, un període polític que "va servir perquè les clavegueres del franquisme es reconvertíssin, perquè les grans famílies franquistes i els operadors fàctics mudessin a la democràcia sense perdre el seu statu quo", deia.  

Silva va carregar contra el model autonòmic –"hauria d'haver estat federal des del primer moment"– i va assegurar que la Constitució, "que és un procés obert que s'hauria d'anar completant i modificant amb els estatuts dels diferents territoris", no va completar-se correctament en el seu moment, ja que no es va establir un pacte territorial amb Catalunya i Euskadi. "La Constitució és feble en l'encaix territorial de Catalunya i també en la sepració de poders", assegurava.

Sobre això, Silva afirmava que a Espanya no hi ha separació de poders, i per això "un poder judicial monitoritzat pel PP és suficient per fer un cop d'Estat i desmuntar-ho tot amb quatre firmes", deia. En aquest sentit també va carregar contra el Tribunal Constitucional, "que està en mans del govern", i contra el mateix Partit Popular, de qui va dir que "és captiu d'un milió i mig d'ultres encapçalat per José María Aznar".

Sobre el procés, Silva el va qualificar com "un moviment popular que ha anat més enllà de la reivindicació identitària i que ha estat l'únic a Espanya que ha buscat una sortida al col·lapse de l'Estat", i va assegurar que en tot el procés català no hi ha res que sigui delictiu. "Qualsevol acusació de rebel·lió o sedició és ciència ficció", deia.
 

Edicions locals