La Derbi 350 cc torna a néixer de la mà del Museu Isern

La rèplica ha estat creada per estanis soler a partir de fotos antigue

Esports

 Dissabte, el Museu Isern, aprofitant la jornada de portes obertes, presentarà una rèplica de la Derbi 350 cc. La motocicleta, creada al 1959, és un dels mites de la marca catalana i va guanyar el Campionat d’Espanya de Motocros de l’edició 1959-1960. “Només s’en van fer una i mitja. Una era per competir i l’altra per tenir recanvis”, explica Josep Isern. 

Tres  pilots van conduïr-la, Andreu Basolí, Pere Pi i Toni Palau. “Aquesta moto va ser una modificació de la 350 bicilíndrica, que competia en carretera. Es va fer per poder fer front a les Sanglas 500 cc que en aquells moments dominaven la categoria de força lliure”.

Estanis Soler, del Museu de la Moto de Bassella, gràcies a fotos antigues i a les indicacions dels pilots, n’ha creat una rèplica. “Ningú l’ha vist encara. Dissabte, quan la descobrim, serà la primera vegada que la podrem admirar”, diu Isern.

La presentació i posterior xerrada amb els pilots i el creador de la rèplica de la motocicleta tindrà lloc al Museu Isern a les 11.30 h, però l’equipament estarà obert de 10 h a 13.30 h per a tothom qui vulgui.
 

Edicions locals