La molletana Neus Elcacho reivindica l’alimentació saludable al seu primer llibre

L'autora omplia la llibreria L'Illa en la presentació de 'La dieta de les emocions', editat per Grup62

Cultura

Sergio Carrillo

La dietista molletana Neus Elcacho, de 28 anys, va omplir la llibreria L’Illa de Mollet dimecres de la setmana passada en la presentació del seu primer llibre, La dieta de les emocions (Grup62), que fa poc més d’un mes que va sortir a la venda i que ja està a punt de treure la segona edició en la seva versió en català. “Que s’hagi venut tant vol dir que està ajudant i agradant a la gent”, assegura Elcacho.

Amb la unió dels conceptes dieta i emocions (al títol), l’autora vol fer sentir a la gent que encara no veu la importància de l’alimentació saludable, que necessiten més informacions per saber com gaudir amb una dieta sana. “L’alimentació és fonamental per a l’equilibri de les persones; per exemple, la digestió afecta directament a les hormones i, per tant, en l’estat d’ànim”, assegura Elcacho. El fet que es parli d’emocions, ha provocat que el llibre hagi estat catalogat a moltes llibreries com a títol d’autoajuda i no pas d’alimentació. “Al llibre he redactat el mateix missatge que envio cada dia als meus pacients l’única diferència és la repercussió que està tenint”, explica.

La dieta no és avorrida
La idea d’escriure un llibre surt amb l’objectiu de plasmar en paper el mateix que Elcacho diu a les consultes, que la dieta “no és avorrida”. I ha aprofitat un moment en el qual, tot i que l’alimentació saludable està “de moda”, encara “cal canviar el xip i fer molta feina de formació i divulgació”. Per aquest motiu, els lectors trobaran arreu del llibre “idees, propostes i receptes per gaudir menjant”. Tot plegat, escrit amb un llenguatge molt planer, perquè sigui entenedor per a tothom.

El llibre és un recull de la formació i experiència professional i personal de Neus Elcacho, i una guia per ajudar a trobar el benestar, la felicitat i l’equilibri de les emocions, “que moltes vegades es veuen implicades en la nostra alimentació”.

La seva vocació
La dietista, que passa consulta a Mollet, Barcelona i Terrassa, és a més conferenciant i col·labora amb diferents empreses i mitjans de comunicació com La Vanguardia, Catalunya Ràdio, TV3, Etselquemenges, Cosmopolitan, RTVE, Vogue o RAC 1, entre d’altres.

La seva relació amb els mitjans ve de lluny, quan va començar a estudiar la llicenciatura de Comunicació, Relacions Públiques i Publicitat. Tanmateix, després de diverses feines en agències de comunicació, va acabar trobant el sentit de la seva vida, la seva il·lusió i la seva vocació en la nutrició. Per això es va formar com a dietista integrativa i coach nutricional a Barcelona i Harvard.

La presentació de la molletana a L’Illa, que va comptar amb la participació de Montse Mas, responsable del centre d’esteticistes Mas, va aplegar més d’una quarantena de persones, en una de les assistències més multitudinàries que els responsables del local havien acollit mai. Elcacho, que també ha presentat a Barcelona i Sevilla, farà la propera presentació el dissabte 10 de març a Figueres.

Edicions locals