Les estàtues d'homes de Mollet, 'dones per un dia'

El col·lectiu FemRevol caracteritza les figures d'home de la ciutat

Societat

El col·letiu FemRevol ha portat a terme aquest dijous una acció feminista a Mollet en el marc del Dia de la Dona. L'acció ha consistit en la caracterització de les estàtues d'home de la ciutat amb elements que es relacionen amb les tasques domèstiques i de cura dels infants i els malalts.

L'home del diari a la Rambla Nova o L'arlequí de l'Abelló han estat dues de les figures que han servit al col·lectiu per fer visible les reivindicacions que aquest dijous han portat a fer la vaga feminista. També s'ha caracteritzat l'estàtua de l'avi de la plaça de la Vila de Sant Fost de Campsentelles.

Les estàtues s'han caracteritzat amb elements relacionats amb les tasques domèstiques com un motxo de fregar, una escombreta de lavabo, una coliflor, o un davantal, on es pot llegir el missatge Avui i sempre les cures també són tasques teves company.

"Hem fet aquesta acció per visibilitzar l'aturada de totes i denunciar la manca de coresponsabilitat en l'àmbit privat –entenent privat com a domèstic de dins de la llar no públic– i el treball remunerat", apunten des de FemRevol.
 

Edicions locals