L'INS Mollet rep estudiants de dos municipis alemanys

L'intercanvi ha afegit enguany un institut de Ravensburg, fruit de l'agermanament amb Mollet

Societat

L'INS Mollet ha rebut aquesta setmana un grup d'alumnes de dos municipis d'Alemanya, dins d'un programa d'intercanvi internacional d'alumnes i professors. El projecte, que ja mantenia relacions amb el poble de Bad Saulgau, ha incorporat enguany un institut de Ravensburg, fruit de l'agermanament entre aquesta ciutat i Mollet.

Ambdues ciutats han mantingut una llarga tradició d’intercanvis educatius i culturals fins a culminar l’abril de l’any passat amb l’agermanament, que es ratificarà d’aquí a un mes a la localitat alemanya. En aquest sentit, en la rebuda institucional als alumnes, el regidor d'Educació i Projectes Europeus, Raúl Broto, va valorar aquest intercanvi “com un dels primers resultats positius d’aquest agermanament, tot i que fa anys que mantenim una relació fluida amb Ravensburg, principalment en àmbits educatius i culturals". "Ara, un cop formalitzada aquesta afinitat, reforçarem la nostra cooperació en camps com l’ocupació o l’economia”, va afegir.

El regidor d'Educació també va valorar positivament aquesta iniciativa, que "posa de manifest la importància de seguir construint Europa des dels municipis i des dels nostres joves, ja que no hi ha res més enriquidor que tenir l’oportunitat de conèixer i estimar altres cultures”. Per la seva banda, l'alcalde Josep Monràs va encoratjar els en el mateix acte institucional a treure "el màxim profit d’aquesta experiència aprenent, coneixent i enriquint-se mútuament”.

 

Edicions locals