Mor als 84 anys Margarita Rabasa, de Bicicletes Rabasa

Durant molts anys va ser administradora d'una de les principals firmes de bicicletes del país

Societat

Margarita Rabasa Negre, propietària i administradora de Bicicletes Rabasa-Derbi des del 1970, ha mort aquest diumenge a l'edat de 84 anys. Rabasa Negre era la filla gran del fundador de Rabasa Derbi, Simeó Rabasa, i durant més de 25 anys va ser administradora d'una de les empreses més importants del Baix Vallès.

Margarita Rabasa, germana d’Andreu Rabasa i filla de Simeó, era experta en el disseny de bicicletes –BMX, Panther o Traislim, entre d'altres– i durant molts anys va ser l'administradora responsable de Bicicletes Rabasa, una empresa creada el 1970 quan Derbi (acrònim de Derivados de la Bicicleta) es va escindir en dos: motos i bicicletes. 

La producció de Bicicletes Rabasa va establir-se llavors al polígon Can Prat de Mollet, i durant anys les bicicletes Rabasa-Derbi van proclamar-se repetidament campiones mundials de trialsin. També durant anys l'empresa va estar a l'avanguarda en la producció d'aquests vehicles i va ser capdavantera en la transformació permanent de les bicicletes pel que fa a disseny, materials i acabats entre d'altres.

Del 1970 al 1996, any en què l'empresa va tancar les portes, van produir-se al polígon molletà prop de dos milions de bicicletes.​

L'any 2011, l'empresari Albert Adami Rabasa, fill de Margarida, va reprendre la comercialització de bicicletes Rabasa. L'empresa té el nom comercial Rabasa Cycle i se centra en la producció de bicicleta utilitària.

Aquest diumenge també ha mort el pilot Andreu Basolí Rabasa, cosí de Margarita i administrador del Grup Basolí, dedicat a la venda de motos i bicicletes.
 

Edicions locals