Neix el col·lectiu Mollet Feminista

El col·lectiu, que es desmarca de les institucions, va dur a terme tot un seguit d'actes reivindicatius el 8-M

Societat

El 8 de març es va realitzar el primer acte de Mollet Feminista conjuntament amb altres col·lectius com FemRevol, participants del CDR de Mollet i altres persones a títol individual, amb motiu de la Vaga General Feminista convocada a nivell mundial.

Mollet Feminista neix com una agrupació social de base per "fer de canal comunicatiu entre la plataforma de la vaga feminista a Catalunya i Mollet del Vallès, per tal de formar un nucli organitzatiu a nivell local", expliquen des del col·lectiu.

La jornada de dijous va començar a les 8 del matí amb la sortida de piquets informatius des de la plaça Catalunya amb l’objectiu de "donar a conèixer els motius de la vaga feminista i els diferents eixos en els que s’estructurava:laboral, consum, cures i estudiantil", per augmentar la participació i animar a tothom a acudir als actes locals i a la manifestació de la tarda convocada a Barcelona. Els piquets van recórrer el centre comercial, arribant fins al barri de Can Pantiquet, per tornar a la zona comercial de l’Illa, passant pel mercat municipal i l’ajuntament, amb una participació d’una trentena de persones.

A les 12 h es va fer la lectura d’una petita adaptació del manifest redactat pels col·lectius feministes d’arreu de Catalunya, per les components de Mollet Feminista i FemRevol. L’acció es va dur a terme a la plaça Catalunya per "mostrar un ferm desmarcament amb les institucions, que vol caracteritzar el moviment local –a la mateixa hora hi havia convocada la lectura del manifest davant de l’ajuntament des dels sindicats majoritaris i el govern local–).

En el manifest es va remarcar "la necessitat d’una lluita activa per la transformació social i la condemna del sistema patriarcal-capitalista extremadament violent". A la vegada, es reivindicava la construcció "d’una societat amb plens drets socials i una vida digna per qualsevol persona, sense condicionaments de gènere, sexualitat, raça o classe social, i que posicioni la vida al centre en interdependència amb el planeta".

En finalitzar es va iniciar un cercavila amb la participació de les tabaleres dels Diables de Mollet del Vallès i altres voluntàries, que va aplegar al voltant de mil persones. El recorregut va finalitzar al parc de Can Mulà, on els homes van fer-se càrrec de les cures durant tot el matí, formant un baby block i preparant el dinar popular. "Els homes van assumir les tasques de cures portant-les a l’espai públic, per tal de visibilitzar la importància vital que aquestes representen i exigir-ne la democratització entre sexes", diuen desdel col·lectiu que considera un "èxit" la jornada.

Mollet Feminista va continuar amb els actes el cap de setmana col·laborant amb les jornades feministes organitzades per la Colla de Morats.
 

Edicions locals