Contrapunt dóna pas a la xarxa de diaris locals Som

Contrapunt canvia de nom i impulsa noves capçaleres i deu diaris digitals locals

Societat

Després de gairebé 18 anys, Contrapunt fa un pas endavant per consolidar-se com a referent informatiu al Baix Vallès. Divendres, el setmanari Contrapunt es convertirà en SomMollet i també veuran la llum SomParets, SomMontornès i SomlaLlagosta, noves capçaleres en paper amb portades diferenciades. Alhora, es posaran en marxa deu diaris digitals locals, que oferiran puntualment la informació més destacada de cadascun dels municipis que formen part d’aquesta nova xarxa de mitjans de proximitat.

L’empresa editora Som Contrapunt compta actualment amb els diaris AraGranollers, Contrapunt i AraVallès, que es convertiran en SomGranollers, SomMollet i SomVallès, respectivament i amb els seus portals webs homònims. D’aquesta manera, l’editora no només unifica la marca dels seus productes periodístics, sinó que també vol aprofundir en la que ha estat sempre la màxima de l’empresa: el periodisme de proximitat.

Així, SomContrapunt amplia la xarxa de corresponsals per arribar amb més intensitat a municipis que actualment ja cobria i que ara disposaran de capçaleres pròpies amb els digitals SomParets.cat, SomMontornès.cat, SomlaLlagosta.cat, SomMontmeló.cat, SomSantfost.cat i SomMartorelles.cat, que entraran en funcionament el proper dijous 22 de març.  

La xarxa de diaris Som de la comarca també sumarà una nova capçalera, SomlesFranqueses.cat. En total, una xarxa de deu publicacions digitals que pretenen ser el referent informatiu d’aquestes poblacions.

A més, pel que fa les edicions en paper, a banda de Mollet –que inclourà també informació de Sant Fost, Martorelles i Santa Maria de Martorelles– i Granollers, també veuran la llum setmanaris amb capçaleres i portades personalitzades a Parets, Montornès, la Llagosta i les Franqueses, una ampliació de capçaleres que comportarà un seguiment més exhaustiu de la informació de tots aquests municipis.

La cooperativa Som Contrapunt, amb 18 anys de trajectòria i avalada per prestigiosos  premis–com el Tasis Torrent de premsa local i comarcal 2005 de la Diputació de Barcelona i l’Eugeni Xammar d’Òmnium– reforça així el seu projecte comunicatiu, líder al Vallès Oriental amb 28.000 exemplars setmanals de les edicions en paper (fins ara n’eren 24.000), sumats als 85.000 usuaris únics mensuals registrats en els digitals i més de 1.500 punts de distribució al territori. n

Edicions locals