Comencen les restriccions d'aigua

En el darrer ple municipal, l'Ajuntament de Mollet va decidir elaborar una ordenança per impulsar un ús racional de l'aigua. A causa de la sequera, la Generalitat ja ha activat l'escenari d'excepcionalitat 2, previst al Decret de mesures d'emergència.

Societat

L'Ajuntament de Mollet ja fa temps que aplica les mesures que es preveuen en la fase 2 del Decret, com ara el tancament de fonts ornamentals o el baldeig de carrers exclusivament amb aigua procedent de pous municipals. Aquesta fase del Decret limita l'ús d'aigua potable a l'abastament domèstic, i prohibeix altres usos com ara les piscines públiques i privades, l'ús lúdic o el reg de jardins.
També s'extremaran les mesures per aprofitar altres recursos hídrics, com les aigües subterrànies, que permetin disminuir la demanda sobre els embassaments. A més, l'Ajuntament ha encarregat un estudi per avaluar la possibilitat d'explotar alguns pous actualment fora d'ús.
Ja fa anys que Mollet està aplicant polítiques d'estalvi com la instal·lació de difusors a les aixetes dels equipaments municipals, la instal·lació de detectors de pluja als parcs i jardins de la ciutat.
 

 

Edicions locals