El 25% de les visites a Urgències són per la grip

L'Hospital de Mollet ha detectat aquesta setmana l'inici de l'epidèmia de la grip. Amb tot, es tracta d'una "epidèmia lleu", explica el director del servei d'Urgències, Xavier Altimira, qui afegeix que "fa uns anys hi havia més casos".

Societat

El metge indica que els factors que produeixen aquesta disminució són que “la vacuna és bastant afectiva i el virus no és tan agressiu”. De fet, les persones més afectades per la grip i refredats són els menors de 65 anys, que no estan vacunats, tot i que “les conseqüències més greus les pateix la gent gran i amb malalties cròniques”, apunta Altimira.
 

Pel que fa a l’increment del nombre d’usuaris, en els darrers dies, la mitjana de visites varia entre les 190 i les 280 al dia, mentre que, durant l’any, Urgències atèn unes 200 persones diàries. D’aquestes, el percentatge de pacients amb grip gira entorn el 25%. A més, de forma general, a l’hivern es donen més casos de processos virals catarrals, com els refredats, que també fan augmentar el nombre d’usuaris.

L’EPIDÈMIA ALS CAPS

Pel que fa al CAP Plana Lledó, la directora del centre, Neus Jou, indica que també han notat l’inici de l’epidèmia gripal amb un increment d’entre el 30 i 40% d’afectats. Si en dates anteriors visitaven de 50 a 70 pacients al dia, aquesta setmana la xifra ha augmentat entre 100 i 150. Les previsions per a la fi de l’epidèmia, segons Jou, són per a les primeres setmanes de febrer.
 

D’altra banda, la directora del CAP Can Pantiquet, Rosa M. Esteve, assegura que “hi ha més casos de refredats que de grip”. Tot i que el nombre de pacients augmenta cada dia, considera “encara no es pot parlar d’epidèmia”.

Edicions locals