L'ajut de l'Estat servirà per canviar la tanca del parc de Can Mulà

Gairebé la meitat de l'aportació que s'espera del Fons Estatal d'Inversió Local (FEIL), i que ha de ser de 9.091.002 euros, es destinarà a la rehabilitació i millora d'espais públics, segons aprovava dijous la Junta de Govern de Mollet.

Societat

En aquest sentit, un dels projectes que més farà canviar la imatge del centre de la ciutat, serà la substitució de la tanca del parc de Can Mulà i altres modificacions a la cèntrica zona verda. D’una banda, amb els diners de l’Estat, l’Ajuntament vol canviar la tanca, que actualment és un mur de formigó als carrers Rafael Casanova i Alsina i que té un fort impacte visual, per una altra de ferro que permeti integrar la vegetació del parc a la trama urbana. El projecte també preveu suprimir les barreres arquitectòniques dels accessos al parc i crear-ne un de nou als Quatre Cantons, de manera que un camí pavimentat condueixi el vianant des d’allà fins a l’entrada de la biblioteca.

 

La nova porta farà també traslladar la placa d’homenatge a les víctimes dels bombardeigs de la Guerra Civil, de manera que s’aprofitarà per dignificar-la. També es redistribuiran els jocs infantils i s’instal·laran elements per a la gent gran, i la paret de Rafael Casanova s’habilitarà com a espai de trobada per als ocellaires de la ciutat. A més, la retirada del mur, permetrà eixamplar la vorera de Rafael Casanova del metre actual a 1,4 metres.

 

Aquesta és una de les 33 actuacions proposades al FEIL, que es calcula que suposaran 400 llocs de treball. En els propers 20 dies es rebrà la resposta del Ministeri d’Administracions Públiques i els treballs s’han de realitzar durant aquest any, una condició que ha fet que els projectes siguin “d’obra petita, propera a la gent”, deia el regidor de Via Pública, Feliu Guillaumes. L’alcalde, Josep Monràs, recordava que “tot i ser una loteria fantàstica, el Fons Estatal no resol les dificultats de les hisendes locals”.

 

ALTRES PROJECTES

 

D’entre els 33 projectes presentats també destaquen: un espai verd a la plaça Joan Maragall; una innovadora pista d’skate a Can Borrell; 10 àrees noves de contenidors soterrats, que abastaran tot el carrer Vínzia i seguiran per Antònia Canet fins al parc de Can Mulà (també n’hi haurà alguns a Berenguer III i a l’avinguda Llibertat); la reurbanització del carrer Onze de Setembre; l’edificació d’un coberta tèxtil al Parc Rafael Alberti (Lourdes); la urbanització de la vorera sud de l’entorn del nou hospital; la millora de l’enllumenat públic a tot el barri de Col·legis Nous; la reurbanització de la rambla Unió, per unir Rambla Nova amb el Parc dels Colors; l’obra d’infraestructura de telecomunicacions xarxa multiservei per, entre altres aspectes, servei d’sms i Wi-FI; la millora de l’enllumenat públic i paviment del carrer Bilbao fins al carrer la Llagosta (Mas Vagà); la instal·lació d’una pèrgola solar fotovoltaica al CEIP Sant Jordi; millores d’accessibilitat a diferents barris; treballs de pintura i fusteria a escoles públiques i equipaments esportius i culturals.

 

Edicions locals