Mollet obre un punt d'informació sobre la TDT pioner al país

El Consorci Teledigital Mollet ha inaugurat la TDTeca, un espai d'informació sobre els avantatges de la Televisió Digital Terrestre i els passos que cal fer per poder-hi accedir. La TDTeca es troba a Can Lledó.

Societat

 

El gerent del Consorci Teledigital Mollet, Feliu Tura, ha destacat la tasca de difusió de la TDT que l’organisme està fent, paral·lela a la posada en marxa de Vallès Visió, el canal del Baix Vallès que inclou nou municipis, a finals d’aquest any. En aquest context, ha inaugurat la TDTeca, pionera al país, i també va ser el primer consorci que va crear una web informativa de la futura televisió digital del Baix Vallès.  Tura recordava que més del 50% de la població encara no s’ha adaptat a la TDT i només un 2% té el decodificador interactiu.

El director del programa Impuls per al desplegament de la TDT que ha creat la Generalitat, Daniel Condeminas, reconeixia l’esforç de difusió del consorci vallesà i recordava a la ciutadania que la TDT és una tecnologia de substitució, “no és un caprici, ni una opció. Qui no s’hi adapti no podrà veure la televisió”, insistia. Condeminas reconeixia la importància dels agents socials per al desplegament de la televisió digital, tant pel que fa als consorcis de comunicació, com pel que fa al comerç, que ha d’assessorar als ciutadans, i el sector professional que fa la instal·lació. En aquest sentit, anunciava que la propera setmana es donarà d’alta la relació d’Agents TDT, per consultar les empreses homologades d’aquest àmbit.

La TDTeca inclou plafons informatius sobre els avantatges de la TDT, els tràmits que cal fer per adaptar-s’hi i els tipus de decodificadors que hi ha al mercat. La petita exposició de la primera planta del mas de Can Lledó, que es podrà visitar de dilluns a divendres al matí, acull també dos vídeos explicatius de la implantació del sistema digital i de la futura Vallès Visió.

Edicions locals