El Síndic marxa i demana al Consistori més transparència, eficàcia i atenció

Francisco Amaya ha deixat de ser el Síndic Personer de Mollet, després de cinc anys al capdavant d'aquesta institució. Dilluns, la sala de plens de l'ajuntament acollia la presentació de la memòria de 2008, que recull els 129 casos atesos.

Societat

El 2008, el Síndic va actuar en 129 casos, dels quals 82 eren consultes, 2 actuacions d’ofici i 45 queixes. D’aquestes, 20 encara estan en tràmit, 7 han estat solucionades, 4 no admeses i 6 derivades. L'àmbit del consum va ser el que va generar més consultes seguit de les relacionades amb l'urbanisme.

 

El defensor del poble molletà també feia balanç de la seva trajectòria al càrrec que ell mateix va inaugurar l’any 2003. Amaya concloïa la seva exposició amb algunes recomanacions a l’Ajuntament: “transparència en els processos administratius […] i en la contractació de les empreses de serveis. L’eficàcia en l’atenció i el servei als ciutadans, […] en la preocupació pels més dèbils i amb necessitats”.

 

El Síndic reconeixia que la seva funció s’ha anat descobrint en aquests cinc anys. “Encara que el ciutadà no tingui raó, he estat al seu costat, tot i que no he demanat res que no fos lògic”, assegurava. Amaya, davant els elogis que rebia de tots els grups municipals, deia: “no sóc especial, però sí que m’estimo la gent i el meu poble”. Per això, explicava que vol continuar treballant pels drets humans i demanava un bon tracte pel nou síndic, que encara s’ha de triar. L’alcalde, Josep Monràs, li agraïa “l’excel·lent tasca de mediació” i assegurava que la ciutadania “hi ha trobat el caliu d’una persona propera”.

Edicions locals