El cable sense fils arriba a les zones de difícil cobertura

Sant Fost i Santa Maria gaudiran de la tecnologia WiMAX per tal de poder connectar-se a Internet sense fils. Aquest és un sistema que s'està utilitzant a les zones rurals, on és difícil fer arribar els cablejats com l'ADSL.

Societat

Els milers d’usuaris d’algunes urbanitzacions de Sant Fost i de Santa Maria de Martorelles que s’han trobat amb dificultats a l’hora de disposar d’una connexió a Internet de qualitat tindran ara una alternativa per millorar l’accés a la xarxa.
El Departament de Governació i Administracions Públiques de la Generalitat, per mitjà de la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació, ha activat una nova estació base a Sant Fost que ofereix Internet d’alta velocitat mitjançant la tecnologia WiMAX, un estàndard de transmissió sense fils de dades, semblant al Wi-Fi, però que té més cobertura i permet navegar a més velocitat.
Conjuntament amb la de Sant Fost, també s’han activat estacions a Rocagrossa (la Selva) i Montseny (el Vallès Oriental), de manera que les comarques de Barcelona compten amb 23 estacions base d’Internet de banda ampla. Les tres noves permetran que puguin connectar-se a Internet de banda ampla més de 165.000 persones de diferents municipis del Vallès i el Maresme (inclosos Mollet, Parets, Martorelles, Santa Maria i Sant Fost).
Aquesta és, doncs, una alternativa que permet als ciutadans de pobles, com Santa Maria i Sant Fost, disposar d’una connexió ràpida a Internet, a la qual no tenien accés per mitjà de la xarxa amb fils. La Generalitat va iniciar el 2004 la implantació de la tecnologia WiMax. L’any passat es van activar 110 estacions.

Edicions locals