La consellera de Treball garanteix la continuïtat de Merck a Mollet

Mar Serna ha assegurat que Merck té un contracte per augmentar la producció de la planta molletana i garantir-ne la viabilitat. Serna afirma que l'empresa seguirà a Catalunya però amb reajustaments empresarials.

Economia

La consellera de Treball, Mar Serna ha assegurat que la farmacèutica Merck mantindrà la producció a la planta de Mollet. Serna sosté que el Departament té coneixement que l’empresa disposa d’un contracte que suposaria "una important càrrega productiva per molt de temps i amb possibilitat de consolidació", tot i que reconeix que s’hauran de fer reajustaments empresarials, entre ells l’acomiadament d’un centenar de treballadors, una mesura "necessària" segons l’empresa per garantir-ne la viabilitat.
Per la seva part, Teresa del Burgo, delegada a Merck i responsable del sector químic de la UGT a Catalunya apunta que aquest nou contracte, que ja estava previst per al 2009 però que s’avançarà a finals de 2008, inclou la producció d’un fàrmac per a la diabetis, que actualment es produeix a França i Alemanya, el qual "suposa un gran volum de producció però de poc valor afegit i que només donaria feina a una vintena de treballadors", diu.

PRODUCCIÓ INSUFICIENT

A més del Burgo assegura que aquest nou contracte "no cobreix la producció que a mitjans de 2009 s’emportarà Mylan", empresa nord-americana que l’any passat va adquirir la divisió de genèrics, que suposava el 45% de producció de la planta molletana. Del Burgo creu que una de les solucions seria allargar el termini del contracte amb Mylan, "mentre Merck continua buscant nova producció". La delegada apunta que la direcció de Merck els ha informat que continuen negociant amb Mylan perquè quan es faci efectiva la venda de la divisió, aquesta "continuï donant produccions" a la planta de Mollet.
 

Edicions locals