Crèdit de 50 milions per a Ficosa

La Generalitat injectarà 50 milions d'euros, mitjançant l'Institut Català de Finances, a l'empresa de components d'automoció Ficosa, amb seu a Mollet, amb l'objectiu d'ampliar el capital de la companyia.

Economia

Aquesta quantitat s’ingressarà a la firma en forma de crèdit per als principals accionistes, concretament a les famílies Pujol i Tarragó. En un futur, però, el govern català no descarta entrar en l’accionariat, segons ha explicat el conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet.
Fonts de la companyia apunten que aquests diners es destinaran a “reforçar l’estructura de l’economia de la firma per assegurar-se la continuïtat i fer front al desenvolupament de la seva activitat”, que es basa en la fabricació de components de l’automòbil, el vehicle industrial i les noves tecnologies. Les seves vendes s’han vist perjudicades per la situació del sector i, en aquest sentit, el portaveu de l’empresa assegura que, “fruit de la crisi, no ha estat possible seguir creixent de forma privada”.
La injecció econòmica, a més, torna a incentivar un dels projectes més ambiciosos de la firma en el seu procés de diversificació cap a la indústria aeronàutica. La manca de finançament havia fet perillar un contracte de 1.000 milions d’euros amb el fabricant d’avions d’Airbus, que l’empresa Alestis, participada per Ficosa, tenia tancat en ferm.

ERO TEMPORAL A RUBÍ

D’altra banda, la direcció de Ficosa dilluns plantejava un expedient de regulació d’ocupació (ERO) temporal durant 70 dies al comitè d’empresa de la planta Fico Triad, a Rubí (Vallès Occidental). Aquest afectaria al total de la plantilla: 241 treballadors. També ha proposat un pla de baixes incentivades per acomiadar uns 140 empleats. La companyia pretén amb aquesta mesura adequar la producció a la reducció de comandes dels fabricants d’automòbils.

Edicions locals