El jutge exculpa Turégano d'abusar dels seus fills

Després de quatre mesos a la presó acusat d'abusar dels seus dos fills, de 3 i 6 anys, el jutge de la secció 20 de l'Audiència de Barcelona ha decidit exculpar el veí de Mollet Martí Turégano per manca de proves.

Societat

El molletà Martí Turegano Vilardell, de 34 anys, ha passat nou  mesos sense veure els seus fills, com a conseqüència d’una denúncia de la seva exdona, que assegurava que havia abusat sexualment dels menors.
Ara ha estat exculpat i l’Audiència de Barcelona ha dictat el sobreseïment del cas i conclou que les declaracions dels dos infants (la  que va ser la principal prova per obrir les diligències) “poden estar induïdes per la mare (personalment enfrontada amb el pare)” i l’àvia. De fet, en declaracions posteriors els menors van manifestar que “allò que van dir del penis del seu pare i de les dents no va passar de veritat, que els hi havia dit la seva àvia”. A més, el tribunal afegeix que els nens no presenten trets d’abús sexual i que l’informe psicològic indica que “la forma de narrar els fets investigats redueix la credibilitat del relat”.
Així l’Audiència confirma la resolució del Jutjat d’Instrucció número 5 de Mollet de juliol de 2007, quan Turégano va poder sortir de la presó, on havia ingressat el mes de març, el dia que havia de començar les vacances de Setmana Santa amb els seus fills.
La parella s’havia separat de mutu acord a mitjans de 2006 a proposta d’ell. Turégano ha passat set mesos en tractament psicològic i encara no ha pogut veure els seus fills.
L’exculpat és fill de l’exregidor de l’Ajuntament molletà, Martí Turégano, que en el moment de la detenció del seu fill va renunciar a ocupar un número de les llistes electorals del PSC. “És un drama. No hi ha dret que ens hagi passat això”, deia el pare, que agraïa el suport que la família ha rebut de Mollet. 

Edicions locals