Iniciativa reclama reorientar prioritats per no trencar l'estat del benestar

ICV ha demanat la reorientació de les prioritats dels governs per evitar el trencament de l'estat del benestar. Així ho afirmava dimarts, la portaveu de la formació ecosocialista, Laia Ortiz, en una visita a Mollet.

Política

Ortiz assegurava que davant l’actual crisi econòmica “aquells que més van guanyar han de repartir perquè no podem sortir de la crisi amb més desigualtats socials”, deia.
Acompanyada de la portaveu del grup municipal d’ICV, Noemí Fernández, Ortiz reclamava un canvi de polítiques a l’Estat, al qual demanava “l’abandonament de les polítiques de xec perquè és malbaratar recursos públics”. ICV aposta per l’aplicació d’una política fiscal “més progressiva i justa”; l’ampliació dels ajuts als sectors més desafavorits, com els aturats; i l’arribada “urgent” d’un nou model de finançament perquè “Catalunya pugui fer front a les necessitats socials”, deia.
A nivell català, l’ecosocialista explicava que ICV ha posat sobre la taula la necessitat de revisar el pacte d’Entesa perquè “s’han de fer polítiques de xoc contra la crisi”. Fins al moment, ICV ha presentat 22 propostes que “s’hauran de consensuar amb la resta de membres del govern català”, moltes de les quals van orientades a la reconversió del model productiu “perquè es basi en la sostenibilitat i el valor afegit i no en la precarietat laboral”. Tot i que Ortiz admetia que la manca de finançament per Catalunya és greu, assegurava que “el govern català no pot esperar a que arribi el finançament per engegar la reorientació de polítiques”.

POLÍTICA MUNICIPAL

A nivell local, Noemí Fernández, també apostava per aquesta priorització en les polítiques municipals i la redistribució de partides i reclamava al govern local més diàleg per arribar a un consens i per fer polítiques més efectives contra la crisi.

Edicions locals