Ficosa posa a prova un sistema per compartir cotxe

La multinacional catalana de components d'automoció Ficosa ha posat en marxa una prova pilot per assajar un sistema per compartir cotxe, que ha desenvolupat la firma amb l'empresa GMV. Treballadors del centre tecnològic de Mollet faran l'assaig.

Economia

Durant sis setmanes, un grup de treballadors voluntaris del centre tecnològic de Mollet participaran en el test i equiparan els seus vehicle amb un mòdul de comunicació desenvolupat per Ficosa i GMV. El mòdul enregistrarà les dades d’inici i final del trajecte dels vehicles i els horaris dels despelçaments. El mòdul volcarà automàticament aquesta informació a un portal web d’accés restringit. Aquestes persones podran consultar el portal i buscar algú altre que faci el mateix trajecte i el mateix horari i posar-se en contacte per compartir vehicle.

AMPLIAR L'ASSAIG

Durant les properes setmanes, Ficosa té previst ampliar la prova pilot a altres empreses de la zona industrial de Mollet perquè el projecte tingui la màxima perspectiva d’ús. A partir dels resultats del test Ficosa i GMV preveuen finalitzar el producte i la definició del model òptim per a la seva comercialització al mercat.

Edicions locals