El DRAG arranjarà les basses de Gallecs per afavorir els amfibis

L'associació de Defensa de Rèptils i Amfibis de Gallecs (DRAG) iniciarà aquest mes els treballs d'arranjament de diversos punts d'aigua de Gallecs per tal d'afavorir la reprodució d'amfibis.

Societat

El projecte ha rebut el suport de la Fundación Biodiversidad, que depén del Ministeri de Medi Ambient i que li ha atorgat una subvenció de 24.000 euros. El pressupost total dels treballs és de 50.000 euros. L’actuació més important serà la que es durà a terme a les tres basses que hi ha davant de la masia de Can Jornet, actualment molt degradades. A més, el projecte també preveu arranjar la bassa de l’antic motocros, el pedregam del bosc de Can Veire i els aiguamolls de Can Salvi. El responsable de DRAG, Dani Aranda, ha explicat que, per completar tot el projecte, es demanarà col·laboració a l’Empresa Municipal de Formació i Ocupació (Emfo) i als Voluntaris ambientals.

El projecte, a banda d’afavorir els amfibis, també repercutirà positivament en rèptils, alguns mamífers (com ratolins de camp, conills, esquirols i porcs senglars), aus i invertebrats. A més, també es recuperarà molta flora aquàtica autòctona. DRAG va néixer el 2006 amb l’objectiu de dedicar-se a l’estudi i preservació dels amfibis i dels rèptils i a l’educació ambiental. Actualment s’encarrega de la gestió biològica dels aiguamolls de Can Salvi i de l’exposició educativa d’herpetofauna a l’Escola de la Natura.

 

Edicions locals