L'Institut de Ciència i Tecnologia inicia l'expansió internacional

L'Institut Universitari de Ciència i Tecnologia (IUCT) de Mollet ha tancat un acord estratègic amb la firma japonesa SC Consulting Inc, que suposa l'inici d'un ambiciós pla d'expansió internacional de l'empresa dedicada a la biotecnologia industrial.

Economia

Amb aquest acord estratègic  SC Consulting representarà IUCT al Japó, on distribuirà productes i serveis tecnològics que ofereix l’empresa catalana. “Estratègicament és un gran pas perquè ens permet accedir al mercat tecnològic japonès, tercer en importància al món”, explica Josep Castells, director general de l’IUCT. 
L’empresa preveu que, amb aquest pla d’expansió, el mercat exterior representi el 70% dels seus ingressos el 2014, un creixement molt notable si es té en compte que el 2008 era del 20%. El pla preveu que durant el 2009 s’iniciïn les accions més agressives per entrar als mercats de l’Àsia i els Estats Units, que es consolidarien durant el 2010, quan els mercats emergents passarien a ser l’objectiu.
L’IUCT va ser creat fa 11 anys. El 2008 va facturar 5,3 milions d’euros i és líder a l’Estat en química verda i biotecnologia. El 2007 va patentar el primer biocarburant de segona generació, un producte que aprofita els residus del biodièsel actual i és apte pels motors dièsel. L’empresa també desenvolupa productes farmacèutics i productes químics “nets”, és a dir, que no tenen cap impacte en el medi ambient.

 

IUCT A CLADE

 

D'altra banda, el primer grup cooperatiu català, Clade, ha incorporat l’IUCT a l’entitat. Així, l’empresa, propietat dels investigadors i amb una participació de l’Escola Sant Gervasi, és l’11a del grup. Castells, d’IUCT, considera que “les empreses d’alta tecnologia basades en el coneixement tenen un component que les acosta molt al cooperativisme. Si una empresa té com a producte el coneixement i aquest resideix en les persones, el model de negoci que funcionarà millor és el que incorpora les persones al capital de la companyia”.

Edicions locals