L'empresa municipal d'ocupació atén el doble de demandes

L'Empresa Municipal per a la Formació Ocupacional i l'Ocupació (Emfo) de Mollet va atendre l'any 2008, 16.968 persones, gairebé el doble que l'any anterior, segons les dades de la memòria del servei presentades aquest dilluns.

Economia

La situació de crisi econòmica i la consegüent destrucció de llocs de treball ha provocat que, durant l'any 2008, Emfo hagi gairebé duplicat les persones ateses al Servei d'Atenció al Ciutadà (SAC), que va rebre 16.968 demandes, per les 9.994 ateses el 2007. Tot i el creixement de les demandes, el nombre d'insercions en el mercat laboral ha disminuït i ha passat de 628, el 2007, a 420, el 2008.
Segons l'alcalde, Josep Monràs, "hi ha contactes constants amb les empreses de l'entorn de Mollet per captar les necessitats d'ocupació però aquest 2009 continuarà sent un mal any en termes de llocs de treball", reconeixia l'alcalde, que assegurava que, a nivell comarcal, s'està treballant amb sindicats i patronal, com l'Agrupació d'Industrials del Baix Vallès, per renovar els pactes i acords per l'ocupació.
Una de les dades destacables són les atencions a emprenedors que volen constituir la seva pròpia empresa a través del Servei d'Iniciatives Empresarials d'Emfo. El 2008, es van atendre 283 nous emprenedors, es van finalitzar 54 plans d'empresa, de les quals se'n van constituir 43. Tot i que les dades de tot el 2008 són inferiors a les registrades el 2007, l'alcalde destacava que entre abril de l'any passat i aquest mes d'abril, les atencions a nous emprenedors han incrementat en un 88% i la creació de noves empreses també ha crescut un 63%, en el mateix període.
En el marc de la presentació de la memòria d'Emfo, l'alcalde destacava "la importància dels projectes d'inversió de les administracions que generen directament llocs de treball", i posava com a exemple el Fons Estatal d'Inversió Local per a obres municipals, que ha Mollet, l'Ajuntament espera que donin feina a 514 persones.
 

Edicions locals