Els treballadors de Ficosa es mobilitzen contra la rebaixa salarial

Divendres els treballadors de Ficosa es concentraven davant de la planta del polígon de Can Magarola per protestar contra la decisió de l'empresa de retirar la pujada salarial del conveni d'enguany, que consideren "desigualitària".

Economia

 La concentració d'urgència entre les 13.30 i les 14h. es va convocar de manera urgent, després que dijous a la tarda la direcció de la firma comuniqués la decisió de cancel·lar l'increment salarial que s'ha aplicat enguany segons el conveni col·lectiu i la manca d'acord amb el comitè d'empresa. Aquest considera que l'aplicació d'aquesta mesura és "molt desigualitària", apunta la presidenta del comitè, Lídia Roca. "Per a una persona que cobra 2.000, suposa un 3,60% del seu sou, mentre que per a un càrrec que cobri 8.000, la rebaixa és gairebé imperceptible, un 0,8%", descriu la representant dels treballadors. Per això el comitè va proposar l'aplicació per mitjà d'una escala percentual, de manera que la mesura no afectés als empleats que cobren menys de 30.000 euros anuals; que fos del 25% als que cobren entre 30.000 i 40.000 euros, i així successivament fins al 100% per als sous superiors als 50.000 euros. "Si és cert que cal que l'empresa apliqui aquesta masura, com a mínim els que més cobren haurien de ser els que més hi haurien d'aportar", argumenta Roca. El comitè també demanava que la rebaixa fos compensada el 2010. Les mesures, però, no han estat acceptades per la direcció de Ficosa, que les considera inasumibles. De totes les propostes dels treballadors, només s'ha recollit una compensació de tres dies festius més per la rebaixa salarial.

Els empleats de Ficosa ja van iniciar mobilitzacions a principis de maig, quan van veure perillar la pujada salarial del conveni. En aquesta ocasió hi han acudit menys treballadors, ja que es donava la circumstància que la planta productiva estava aturada per l'ERE temporal.

Edicions locals