Ficosa desenvolupa una nova generació d'antenes per a GPS

La multinacional de sistemes i components d'automoció Ficosa ha desenvolupat una nova generació d'antenes per a la recepció d'informació de trànsit en temps real en sistemes de navegació GPS portàtils per a vehicles.

Economia

Ficosa, amb seu tecnològica a Mollet, ha fet servir la tecnologia Traffic Message Channel (TMC), una aplicació específica del sistema Radio Data System (RDS) que es fa servir per transmetre missatges amb informació de trànsit i incidències meteorològiques a través de la banda de freqüències FM. Els missatges són rebuts i decodificats a l'usuari pel sistema de navegació, el qual optimitza la ruta en temps real per evitar embusos de trànsit.
Les noves antenes TMC desenvolupades per Ficosa són més petites (9cm x 3cm) que les existents en el mercat (fils de longituds entre 75 cm y 150 cm), gràcies al coneixement i la tecnologia de Ficosa en la miniaturització d'antenes, aconseguint un menor impacte visual i una major facilitat d’instal.lació. Com a valor afegit les noves antenes TMC de Ficosa poden integrar-se en el suport del navegador, fins i tot, dins del navegador. Ficosa preveu equipar aquesta nova generació d’antenes en 1.000.000 de navegadors aquest any 2008.
 

Edicions locals