L'aparcament subterrani del Pla de les Pruneres tindrà al menys 330 places

El ple municipal ha aprovat inicialment la creació del servei públic municipal d'aparcament subterrani del Pla de les Pruneres, en què es preveuen un mínim de 330 places en una primera fase, ampliable a 700.

Societat

El cost aproximat de la primera fase de l'obra serà d'uns 11 milions d'euros amb un termini d'execució dels treballs de 20 mesos. En cas que es fes l'ampliació el cost arribaria als 14 milions d'euros i l'execució seria d'un total de 24 mesos.

El consistori també ha aprovat el projecte bàsic i el plec de clàusules regulador de la contractació del futur pàrquing, que es farà a través d'una concessió administrativa a 50 anys, amb uns ingressos per a l'Ajuntament de 10.000 euros anuals i un 5% de la facturació, un cop la societat tingui beneficis.

El plenari també ha tirat endavant la convocatòria de licitació de l'obra. Un cop es realitzi el concurs, l'empresa adjudicatària tindrà cinc mesos per presentar el projecte executiu.

Els partits de l'oposició (PP, ICV-EUiA i ERC) han mostrat la seva preocupació per la desaparició de l'esplanada, d'uns 30.000 metres quadrats on actualment poden aparcar uns 700 vehicles, al·legant que el nou pàrquing no cobrirà la demanda actual d'aparcament. Per contra, el regidor d'Intervencions Estratègiques, Josep Garzón, assegura que la demanda de places de pàrquing dels veïns de la zona ha disminuït en els darrers anys.

Edicions locals