L'Ajuntament equipara les multes de la Policia Local a les dels Mossos

El ple ha aprovat una modificació de l'ordenança de circulació de vehicles i vianants que preveu que les sancions que imposin els agents locals tinguin el mateix import que les denunciades pels Mossos d'Esquadra.

Societat

Amb la modificació de l'ordenança, que data de 1995 i que va ser revisada per últim cop el 1998, el govern local pretén actualitzar la normativa i adequar-la a les lleis sorgides durant aquests deu anys. Un dels punts més destacats és l'equiparació de la tipologia i els imports de les sancions de la Policia Local a les dels Mossos d'Esquadra. "No és raonable que un mateix fet tingui diferents sancions depenent del cos de seguretat que posi la multa", diu el regidor de Seguretat Ciutadana, Josep Garzón.

Per la seva part, ICV-EUiA i ERC,  han admès que la normativa s'havia de revisar però han criticat el fet de l'equiparació de multes. "No és obligatori que els ajuntaments equiparin les sancions. És una decisió política amb afany recaptatori", deia el regidor d'ICV-EUiA, Antonio López, en referència a l'increment d'entre el 50% i el 100% que patiran algunes de les multes denunciades per la Policia Local.

 

Edicions locals