L'edició en paper de CONTRAPUNT compta amb 17.000 lectors setmanals

CONTRAPUNT és la cinquena publicació setmanal més llegida al Vallès Oriental, segons el Baròmetre de la comunicació i la cultura presentat la setmana passada.

Societat

L'edició en paper de CONTRAPUNT ha estat el 2007 la cinquena publicació setmanal més llegida al Vallès Oriental, segons el Baròmetre de la Comunicació i la Cultura (www.fundacc.org) presentat al Col·legi de Periodistes. Segons l'estudi, el periòdic baixvallesà (amb una tirada de 10.000 exemplars cada divendres) té cada setmana 17.000 lectors únics, és a dir, que l'havien pogut llegir la mateixa setmana que havien estat enquestats. Al Vallès Oriental, aquesta xifra només és superada per la Revista del Vallès, El 9 Nou (ambdós d'àmbit comarcal), la revista Pronto i El Tot Granollers, amb 19.000 lectors. De tota manera, el director tècnic del Baròmetre, Lluís Tolosa, reconeixia que les realitats subcomarcals són més difícils d'avaluar: "Les xifres tendeixen a ser més inflades a les publicacions de capitals de comarca i, en canvi, les subcomarcals són a la baixa, per la pròpia metodologia que apliquem", indicava.
El nombre de lectors que el Baròmetre atribueix a CONTRAPUNT suposa més d'un 20% de la població potencial a la qual s’adreça el periòdic (Mollet, Parets, Sant Fost, Martorelles i Santa Maria).
En aquest sentit, el director de CONTRAPUNT, Ramon Torrents, recalcava que la ràtio estableix les "persones que l’han llegit aquella setmana, però cal pensar que al mes la xifra és encara més important. Amb tot, arribar a un de cada cinc ciutadans és un grau de penetració més que notable".
Pel que fa al total de les publicacions locals i comarcals de Catalunya, CONTRAPUNT es troba en 20a possició i és la 21a de les revistes i publicacions periòdiques en català, per sobre de Dossier Econòmic i Tribuna Maresme, entre altres. A més, té més lectors per edició que la revista mensual més venuda al Vallès Oriental, Muy interesante (14.000), i no és lluny dels 23.000 diaris de Mundo Deportivo.
Les enquestes es van realitzar al llarg de tot el 2007 a 47.631 ciutadans majors de 14 anys.

Edicions locals