La Policia deté dos molletans per una presumpta estafa a immigrants amb situació irregular

La Policia Nacional ha detingut dos molletans coresponsables d'una xarxa que es dedicava a introduir en el mercat laboral, amb ànim de lucre, estrangers en situació irregular.

Societat

La investigació es va iniciar al novembre, amb un control a una empresa d’Esplugues de Llobregat. En el moment de la inspecció hi havia deu empleats, sis sense contracte, dels quals quatre estaven sense regularitzar.
La recerca del cos policial va permetre esbrinar que els treballadors sense contracte havien estat subministrats, segons fonts properes a  la investigació consultades per CONTRAPUNT, per Servex, una empresa de treball temporal de Mollet, propietat de Francisco José M.M., de 46 anys.
Segons la Policia Nacional, Servex disposava d’alguns treballadors donats d’alta de la Seguretat Social i d’un nombre molt més alt de persones en situació irregular, que s’enviaven a treballar a empreses de Barcelona fent servir els noms dels treballadors legals.

INVESTIGACIÓ PARAL·LELA

Paral·lelament, en l’anomenada Operació Quito, altres agents investigaven l’empresa molletana per una possible tramitació fraudulenta d’ofertes laborals a immigrants, que va ser alertada per l’Oficina Única d’Estrangeria de la Subdelegació del Govern a Barcelona. Segons l’oficina, en el darrer any i mig s’havien presentat 342 expedients inicials de sol·licitud de permís de treball i residència basats en ofertes de Servex, que eren denegats, entre altres criteris, perquè no es demostrava l’existència real de l’empresa. La majoria de les ofertes donaven un domicili a Mollet, que era el del despatx de l’advocat Manuel R.A., encarregat de fer els tràmits, segons fonts de la investigació.
L’estafa consistia en què els immigrants pagaven fins a 1.200 euros amb la promesa que se’ls aconseguiria el permís de treball i residència i, tot i que la majoria de sol·licituds van ser denegades, no se’ls hi van tornar els diners. Les persones en siuació irregular eren contractades verbalment per Servex, que rebia de les empreses on enviava els treballadors uns diners per serveis prestats. Servex pagava els empleats només una part del que els corresponia. La Policia ha localitzat 17 víctimes que han corroborat l’estafa.
La Policia va detenir dilluns de la setmana passada Francisco José M.M., de Servex, i l’advocat manuel R.A., acusats dels delictes d’afavorir la immigració il·legal, contra el drets dels treballadors i estafa. Després de declarar van quedar en llibertat amb càrrecs.

Edicions locals