La Regidoria de Consum aconsella a l'hora de comprar

Amb motiu del Dia Mundial del Consumidor (15 de març) la Regidoria de Consum i l'Oficina Municipal d'Informació al Consumidor (OMIC) de l'Ajuntament de Mollet, han preparat una exposició amb el títol 'Aprèn a consumir amb responsabilitat'.

Societat

L'exposició estarà situada al Mercat Municipal de l'11 al 17 de març, i pretén oferir als consumidors la informació necessària  per poder decidir millor a l'hora d'adquirir qualsevol tipus de producte o servei. Aprèn a consumir amb responsabilitat és una mostra formada per quatre estructures de vuit panells cadascuna, on s'informa de com fer un consum responsable. Aquesta informació està dividida en dos grans blocs.
El primer bloc, format per 16 panells, parla dels drets i deures dels consumidors, del procés de reflexió en l'acte de compra i de les de  vies de reclamació de les quals disposa el consumidor quan es vulneren alguns dels seus drets o no rep correctament un servei.
Al segon bloc, format també per 16 panells, es troba informació sobre l'etiquetatge obligatori dels productes. La primera estructura tracta l'etiquetatge dels productes alimentaris, ja siguin envasats de fàbrica o aliments frescos sense envasar, com ara la fruita, les verdures, el peix o la carn. També hi ha informació sobre l'etiquetatge dels productes tèxtil i el calçat.
 

Edicions locals