El crític Oriol Fontdevila serà el responsable del proper cicle a L'Aparador

El crític d'art i comissari independent Oriol Fontdevila Subirana (Manresa, 1978) serà el curador del nou cicle a L'Aparador del Museu Municipal Joan Abelló, que està previst que s'enceti a mitjan abril.

Cultura

La nova temporada presentarà una programació amb el títol La Vitrina, que pretén “generar una multiplicitat d’assajos a l’entorn de noves possibilitats d’entendre les interaccions que es poden donar actualment entre l’art, l’espai urbà i el mateix museu com a institució cultural”, indica Fontdevila.
El futur comissari de L’Aparador ha estat ja vinculat amb anterioritat a la ciutat, ja que en diverses ocasions ha estat jurat al certamen MolletArt Memorial Cesc Bas. Fontdevila prendrà el relleu a David Armengol, que fins desembre va comissariar el cicle Obsessions.

EL CURRÍCULUM

Oriol Fontdevila, llicenciat en Història de l’art, va iniciar la seva car-rera professional com a crític al  periòdic Regió 7. Ha publicat també escrits al diari Avui i a les revistes especialitzades Artiga, G+C revista de gestión y cultura, Papers d’Art, Q i Transversal. A més, té una àmplia trajectòria com a comissari d’art, per exemple, en l’equip gestor de la Sala d’Art Jove de la Secretaria de Joventut de la Generalitat i en la comissió gestora de l’Espai d’Art de Roca Umbert Fàbrica de les Arts de Granollers. Ha coordinat projectes com el programa Idensitat Calaf / Manresa i el Zona Intrusa de Mataró.

Edicions locals