Manipulados y Verificación, millor iniciativa empresarial

La firma de verificació de peces d'automoció Manipulados y Verificación, amb local al barri de Lourdes, és la millor empresa novella, segons el jurat de la desena edició del certamen Mollet, ciutat emprenedora.

Economia

Les seves impulsores i socies cooperativistes, Ramona Navas, Rafaela Pozuelo, Maria del Carmen Perea han estat premiades amb 3.000 euros. Les tres ja treballaven juntes en la mateixa activitat, però per compte aliè, i davant la jubilació de la propietària van decidir obrir el negoci. “A certa edat és difícil troba feina i, a més, nosaltres necessitàvem certa flexibilitat horària per compaginar-ho amb la vida familiar”, indicava Pozuelo. La intenció de les sòcies és ampliar clients i així poder ocupar més dones en la mateixa situació.
En la modalitat del Millor Pla d’Empresa s’ha atorgat el primer premi, dotat amb 1.000 euros, al projecte d’un restaurant-teteria presentat per David Carbonero i Anna Giralt. “El reconeixement serveis per pujar la moral, perquè si la teoria és bona ha de sortir bé, però ara ve el més difícil perquè cal molta inversió”, deia Giralt. Carbonero explicava les característiques del futur negoci: “Volem un espai cèntric que conjugui la gastronomia saludable i les infusions amb un espai cultural on es pugui, per exemple, escoltar música, veure una exposició i anar a una presentació de llibres”.
El segon premi d’aquesta categoria s’ha declarat desert i la seva dotació (1.000 euros) s’ha repartit entre els dos segons classificats en la modalitat de nova empresa: Smartspogs, SL. Planogramming y Gestión de Espacio, de Raúl Arrebola i Joan Olivares; i GENZ, SCP d’Enric Argemí i Carlos Cabrera.
Pel que fa a la modalitat Empresa Solidària, el jurat ha decidit repartir a parts iguals el premi de 1.000 euros entre les firmes Molletauto, SL i la perruqueria Che Lokko, que ja havien resultat guanyadors en edicions anteriors.

Edicions locals