Ara Mollet ERC MES acusa Canviem Mollet d'haver "tancat la porta al canvi" al govern de la ciutat

PDeCAT i Canviem Mollet desmenteixen el discurs d'Ara Mollet i acusen la formació de voler tenir protagonisme mediàtic

Política

Ara Mollet ERC MES acusa Canviem Mollet d'haver "tancat la porta al canvi" al govern de la ciutat
Ara Mollet ERC MES acusa Canviem Mollet d'haver "tancat la porta al canvi" al govern de la ciutat

Mollet del Vallès

Ara Mollet ERC MES va criticar, en una roda de premsa dilluns, la posició de Canviem Mollet en relació amb les negociacions dels últims mesos entre diversos partits de l’oposició –Canviem Mollet, Ara Mollet ERC MES i PDeCAT– per promoure una moció de censura contra Josep Monràs per desbancar-lo de l’alcaldia.

Segons va explicar el president d’ERC a Mollet, Albert Biescas, els últims mesos s’han mantingut reunions entre els integrants de Podem, ICV, EUiA, ERC, MES i PDeCAT per mirar d’acordar una majoria alternativa al govern en minoria del PSC, però va lamentar que no s’hagi arribat a un acord.

Biescas va exposar que ja l’any 2015 es va plantejar que “l’alcaldia es repartís a parts iguals entre Canviem Mollet i Ara Mollet ERC MES durant dos anys cadascun”, una opció que, segons Biescas, el PDeCAT va rebutjar. “El PDeCAT –aleshores CiU– només acceptava que l’alcaldia fos per a Ara Mollet ERC MES, una línia vermella que no ha abandonat fins que al setembre passat va trencar el pacte de governabilitat amb el PSC”.

Va ser a partir d’aquest moment que es van reprendre les converses per mirar d’articular una majoria alternativa al govern en minoria del PSC per a la resta de mandat. “En una nova reunió de tots els grups, el PDECAT va manifestar la seva disponibilitat a retirar aquesta línia vermella i va emplaçar Canviem Mollet, com a força majoritària, a formular una proposta per ser debatuda per cada formació”.

Segons Ara Mollet, va ser aleshores quan el regidor de Moviment d’Esquerres, Manel Sostres, va proposar el nom de la número 2 de Canviem, Marina Escribano, com a alcaldessa, “una figura que genera més consens i que té una llarga experiència a l’Ajuntament”, deia Sostres. Amb tot, “l’única resposta de Canviem va ser la seva abstenció en l’aprovació dels pressupostos del PSC per al 2018”, criticava.

“Canviem s’estima més incidir en les polítiques del PSC que formar govern alternatiu tenint l’alcaldia”, deia Sostres, qui culpava Canviem Mollet d’haver “tancat la porta al canvi” i de preferir estar a l’oposició: “els canvis es fan des del govern, no des de l’oposició”, deia el regidor de MES.

Ara Mollet ERC MES també va aprofitar per criticar el govern del PSC, de qui va dir que té “trets involucionistes, falta de credibilitat i que incompleix sistemàticament els acords i mocions del ple”.

La posició de PDeCAT i Canviem
El portaveu del PDeCAT a Mollet, Joan Daví, assegura que “de converses n’hi ha sempre”, però que en cap moment no s’ha arribat a cap acord per fer un govern alternatiu ni tampoc no s’ha parlat de noms: “abans de veure qui ha d’encapçalar un govern s’ha de veure qui hi participa i per fer què, i tot això no s’ha tractat en cap moment”, diu Daví, qui afegeix que “les coses no canvien perquè el candidat sigui Buzón o Escribano”.

En la mateixa línia, el portaveu de Canviem, Xavier Buzón, ha desmentit el relat d’Ara Mollet i ha assegurat que el seu grup no ha arribat a considerar la proposta, perquè “abans de parlar de noms cal abordar les coincidències en els programes, i és evident que en això el PDeCAT i nosaltres som incompatibles”, diu.

Crítiques a Ara Mollet ERC MES
El portaveu del PDeCAT critica la posició d’Ara Mollet ERC MES en relació amb la possible moció de censura: “falta un any i mig per a les eleccions i alguns partits ja comencen a buscar presència mediàtica”, assegura. Xavier Buxzón, per la seva banda, també carrega contra Ara Mollet: “Han explicat un relat fals, una pantalla de fum per amagar la falta de propostes”, assegura Buzón.

Edicions locals