Turull s'acomiada de la família abans d'anar a declarar davant Llarena

El candidat a la presidència de la Generalitat ha visitat els seus pares aquest dijous al matí

Política

Turull s'acomiada de la família abans d'anar a declarar davant Llarena
Turull s'acomiada de la família abans d'anar a declarar davant Llarena

Parets del VallèsJaume Ribell

A l’espera del que passi aquest divendres, quant tant Jordi Turull com cinc diputats més han estat cridats a declarar pel jutge Llarena del Tribunal Suprem, el candidat a la presidència de la Generalitat aquest dijous al matí s'ha acomiadat de la seva família a Parets davant la possibilitat que aquest mateix divendres pugui tornar a la presó.

“No sabem quant ens podrem tornar a veure”, diu la seva mare, Dolors Negre. “La veritat es que, passi el que passi, no esperem res de bo”, afirma visiblement afectada. “Hem patit molt. Molt. I em sembla que encara haurem de patir més”, lamenta.

Al moment de mantenir aquesta conversa encara no sabien que els quatre diputats de la CUP mantindrien la seva abstenció al ple d’investidura d'aquesta tarda. I per tant, tampoc si el seu fill seria president de la Generalitat o no. “Nosaltres hi entenem poc d’això”, diu referint-se també al seu marit i pare del candidat, Mingu Turull. “Però encara que passi el pitjor i que hagi de tornar a presó, ens sentirem tant o més orgullosos d’ell com si fos elegit. Seria un honor molt gran que ho fos, però ho sigui o no, no passa res. El que ens fa més por és que aquesta situació el perjudiqui”.

“No patiu, estic tranquil”

És el que ha dit Turull als seus pares aquest dijous: “Ell pateix més per nosaltres que per ell, perquè no vol que patim, però és inevitable. Això sí, ens ha dit que ell està tranquil perquè no ha fet res dolent, perquè fa el que creu i ho fa amb dignitat. Ha marxat preparat per a tot, però està fort i convençut. I això ens dona força”, explica la Dolors.

Per part del grup municipal del PDeCAT a Parets, el seu portaveu, Raúl Urtusol, afirma que Turull “es un exemple per a tothom, no només pels que som del seu partit. I només el fet que sigui candidat a ser el president de Catalunya, no només és un gran honor pel poble de Parets, sinó per a tota la comarca i per tot el país”.

Urtusol recorda que “pels que el coneixem de sempre, sabem que sempre ha sentit tant el seu país com el seu poble”, i recalca que “a part de la seva activitat política, ell sempre ha fet vida al poble, sempre ha estat un membre molt actiu de l’agrupació local del partit. I ho ha fet per convicció i per devoció. Perquè Parets és la seva casa i se l’estima. I passi el que passi a partir d’ara, tots ens hem de sentir molt orgullosos d’ell”.

Edicions locals