Mor l'exalcalde de Sant Fost i fundador d'ISF, Àngel Costa

Costa també va estar molt vinculat al Club Handbol Sant Fost

Política

Mor l'exalcalde de Sant Fost i fundador d'ISF, Àngel Costa
Mor l'exalcalde de Sant Fost i fundador d'ISF, Àngel Costa

Sant Fost de Campsentelles

Aquest dimecres ha mort als 76 anys Àngel Costa i Maiques, exalcalde de Sant Fost i fundador d'Independents per Sant Fost. Directiu empresarial, Costa també va estar vinculat al Club Handbol Sant Fost.

Costa, nascut a Mollet el 8 d'octubre de 1941, va ser el segon alcalde després de la recuperació de la democràcia i va ostentar el càrrec en diverses etapes. L'any 1979 va presentar-se com a independent en la candidatura de CiU a l'Ajuntament de Sant Fost i va ser elegit regidor per CiU. El 1981 va ocupar el càrrec per dimissió de Jordi Baiget, que havia estat elegit alcalde dos anys abans, i va acabar el mandat.

El 1983, en els segons comicis locals democràtics, va fundar l'agrupació electoral Independents Sant Fost (ISF), de la qual va ser cap de llista fins al 1991, i que anys després es transformaria en Independents Units per Sant Fost, actual partit al govern. Va tornar a ocupar l'Alcaldia un parell de mesos el 1995 per ISF, en plena crisi institucional a l'Ajuntament santfostenc.

Costa va formar part de tots els ajuntaments des del 1979 fins al 1999. Va ser vicepresident del Consell Comarcal del Vallès Oriental al període 1991-1995. A les eleccions locals de 1999 es va retirar de la política activa municipal, ja que es va presentar als últims llocs de la llista d'Independents Units per Sant Fost (IUSF).

En l'àmbit professional va ser empresari i va treballar en diverses empreses de Sant Fost i de Barcelona com a gerent. Pel que fa a la vida associativa, fou un destacat jugador, entrenador i directiu del Club d'Handbol Sant Fost, que fa uns anys posava el seu nom a un torneig anual de veterans. Va viure a Sant Fost Residencial i més tard a la zona centre.

Edicions locals