L’Agrupació d'Industrials promou una entitat de conservació del polígon a Can Prat Nord

La desena d’industrials d’aquest polígon de Mollet volen organitzar-se en una comunitat de propietaris per garantir les inversions i el manteniment

Economia

Can Prat Nord compta amb una desena de propietaris
Can Prat Nord compta amb una desena de propietaris

Mollet del Vallès

L’Agrupació d’Industrials del Baix Vallès (AIBV) promou, des de fa uns mesos, la creació d’una entitat de conservació i manteniment del polígon Can Prat Nord, a Mollet, un organisme semblant al que ja funciona a Martorelles des del 1994 i que ha de servir, segons el secretari general adjunt de l’agrupació, Demián Tabbia, per “vetllar pel manteniment i l’estat del polígon industrial”.

Actualment, des de fa alguns anys, ja existeix un conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Mollet i les empreses del polígon per a l’impuls i la promoció econòmica de la ciutat, però l’objectiu és renovar i formalitzar l’acord i crear una mena de comunitat de propietaris que coresponsabilitzi l’administració i les empreses del manteniment del polígon.

“Can Prat necessita una rentada de cara, sobretot en la mobilitat, fer voreres, desbrossar, reasfaltar carrers, millorar l’enllumenat...”, diu Tabbia. Per això ja s’ha parlat amb la desena de propietaris del polígon i s’ha acordat constituir un ens que s’encarregui d’establir les prioritats, marcar els pressupostos i executar les actuacions de millora.

“Pot ser una eina molt útil, perquè el polígon no està gens bé i cal posar fil a l’agulla per arreglar-lo”, assegura el representant dels industrials, qui també considera que la col·laboració de tots el agents implicats permetrà coordinar-se millor i reduir costos. A més, Tabbia apunta que a mitjà termini es vol reproduir el mateix model a Can Prat Sud i a Can Magarola.

Noves inversions
Tot i els dèficits dels polígons molletans, l’Agrupació d’Industrials valora positivament les inversions que darrerament s’hi han dut a terme per millorar-ne les condicions. “Els últims mesos s’han instal·lat esquenes d’ase als carrers per obligar els vehicles a reduir la velocitat, i també s’està treballant en la instal·lació de fibra òptica als carrers que encara no en tenen, que entrarà en servei en un parell de mesos”, diu Tabbia.

Aquestes inversions formen part del Pla de Millora dels Polígons d’Activitat Econòmica acordat entre el consistori i l’AIBV a finals del 2016, segons el qual tant l’Ajuntament com els industrials es comprometien a invertir 320.000 euros en dos anys per millorar les condicions dels polígons i a reforçar les línies de treball conjunt pel que fa al planejament urbanístic, la millora d’espais industrials, la fiscalitat i els serveis.

En aquest sentit, la creació d’una nova entitat ha de suposar un pas endavant per canalitzar aquestes millores i fer-les més efectives. “Ara les empreses s’adhereixen a l’ens voluntàriament, però l’objectiu és que en la redacció del nou POUM es prevegi alguna mesura perquè les empreses també es coresponsabilitzin en el manteniment dels polígons”, apunten des de l’AIBV.

 

Edicions locals